'Drie Italianen denken aan afscheid als international na blamage'

27 maart 2022, 22:35

De pijnlijke uitschakeling van Italië voor het wereldkampioenschap tegen Noord-Macedonië heeft mogelijk gevolgen voor de interlandcarrière van drie spelers: Ciro Immobile, Lorenzo Insigne en Jorginho denken er namelijk aan om af te zwaaien bij de nationale ploeg na de 0-1 nederlaag.

Dat schrijft Corriere dello Sport. Dinsdag komt Italië nog vriendschappelijk in actie tegen Turkije, maar het drietal is daar al niet meer bij. Zij zijn na de onverwachte uitschakeling vroegtijdig naar huis gegaan. De spelers zouden niet goed in hun fel zitten en daarom denken ze eraan om te stoppen als international, al is die keuze nog niet definitief gemaakt.

Vleugelaanvaller Insigne heeft het moeilijk met zijn aanstaande transfer van Napoli naar Toronto FC. De publiekslieveling van de Napolitanen zou inmiddels niet meer op handen gedragen worden door zijn transfervrije overstap, wat volgens het Italiaanse medium iets met hem doet. Immobile, de 32-jarige spits van Lazio, liet weten dat hij 'niet de ideale man' is voor de nationale ploeg. In 55 interlands was hij tot dusver goed voor vijftien treffers.

Jorginho zou dus ook denken aan een afscheid als international. De middenvelder van Chelsea was de afgelopen maanden meerdere keren de schlemiel bij de ploeg door cruciale strafschoppen te missen. Mede daardoor werd Italië tweede in de poule, waarna het team play-offs moest spelen voor het wereldkampioenschap. Die gingen dus verloren. De controleur was meteen na de nederlaag in tranen. "Dit doet enorm veel pijn. Ik denk er nog steeds aan en dit zal me de rest van mijn leven achtervolgen", doelt hij op de gemiste strafschoppen.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen