Droom Frimpong valt in duigen: geen Oranje-debuut, einde seizoen

15 maart 2022, 13:25   Bijgewerkt: 15 maart 2022, 13:38

Bayer Leverkusen-back Jeremie Frimpong heeft dramatisch nieuws gekregen van de medische staf. De Nederlander liep in de wedstrijd tegen FC Köln een enkelblessure op en is daar de rest van het seizoen zoet mee. Dat houdt in dat hij geen wedstrijden meer zal spelen voor Bayer Leverkusen, maar erger nog, hij kan zijn debuut in het Nederlands elftal daardoor voorlopig ook wel vergeten. 

Bondscoach Louis van Gaal verraste begin deze maand door Frimpong op te nemen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De back maakte in de winter van 2021 de overstap van Celtic naar de Bundesliga en draait een ijzersterk seizoen in Duitsland. Hij begon 25 van de 26 wedstrijden in de basis, maakte daarin één goal en gaf maar liefst zes assists. Samen met Leverkusen bezet hij momenteel de derde plaats in de competitie.

Hoewel Van Gaal de definitieve selectie nog bekend moest maken, had Frimpong toch de stiekeme hoop wel bij de selectie te zitten. Oranje zit namelijk niet bijzonder ruim in de rechtervleugelverdedigers. Denzel Dumfries is de onbetwiste nummer één, maar verder zaten er weinig pure rechtsbacks bij de selectie. Jurriën Timber zou daar nog kunnen spelen, maar voor Frimpong is het zijn favoriete positie.

Frimpong is afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester City en verhuisde al op jonge leeftijd naar Engeland. Daardoor spreekt de back amper Nederlands, maar hij voelt zich naar eigen zeggen wel Nederlander. Frimpong beschikt over een dubbele nationaliteit: Nederlands en Ghanees. Bayer Leverkusen nam hem voor maar liefst elf miljoen euro over van Celtic in 2021. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen