Goed of slecht nieuws? Memphis keert terug in Barcelona-basis

10 maart 2022, 20:00   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 20:12

Memphis Depay (28) heeft zijn eerste basisplaats te pakken bij FC Barcelona sinds de afwezigheid van zijn blessure. De Nederlander maakte na zijn revalidatie in zijn eerste twee optredens als invaller meteen een treffer namens de Catalaanse grootmacht en mag het ditmaal vanaf de aftrap laten zien. Toch is het nog wel de vraag of dat per se goed nieuws is voor de Nederlander.

Trainer Xavi heeft in de Europa League tegen Galatasaray donderdagavond namelijk niet bepaald gekozen voor zijn beste namen. Pierre-Emerick Aubameyang, Dani Alves, Gerard Piqué, Sergio Busquets en Ousmane Dembélé hadden de laatste weken namelijk allen een basisplaats onder de oefenmeester, maar starten donderdagavond op de bank.

Daardoor is er weer ruimte voor onder anderen Sergino Dest, Eric Garcia, Nico Gonzalez en Adama Traoré. Frenkie de Jong behoudt zijn basisplaats wel gewoon en de oud-Ajacied vormt samen met Nico en Pedri – een andere absolute uitblinker de laatste weken – het middenveld van de Catalaanse ploeg, die in eigen huis de Turkse opponent ontvangt.

Lees ook: Xavi legt uit waarom Memphis nog even geduld moet hebben

Memphis is nog altijd de clubtopscorer dit seizoen van FC Barcelona, ondanks dat hij door meerdere blessures onder Xavi nog amper speelde. Over alle competities was de in de zomer van Olympique Lyon overgekomen spits goed voor tien doelpunten, dat is meer dan achtervolger Luuk de Jong (zes goals) – die opnieuw op de bank begint.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Eric Garcia, Araujo, Alba, F; De Jong, Nico, Pedri; Ferran Torres, Adama en Memphis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen