Nederlandse vastgoedmiljonair toont interesse in Vitesse-koop

14 maart 2022, 07:54
Nederlandse vastgoedmiljonair toont interesse in Vitesse-koop

Vitesse zou sneller dan verwacht in nieuwe handen kunnen vallen. Volgens De Gelderlander heeft Michael van de Kuit belangstelling getoond in de overname van de huidige nummer zes van de Eredivisie. Van de Kuit is sinds 2018 al de eigenaar van Stadion Gelredome. 

Er is sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne nogal wat te doen om Vitesse. De Arnhemmers zijn al jaren in handen van Valeri Oyf. Maar de Rus heeft, vanwege de Russische inval van Oekraïne en de daaropvolgende strenge sancties van het Westen tegen Rusland, besloten om de club te koop te zetten. Algemeen directeur Pascal van Wijk stelt in gesprek met De Gelderlander dat er voor de overname 'best wat interesse is', zonder Van de Kuit bij naam te noemen. 

Lees ook: Vitesse in grote problemen: Oyf wil per direct van de club af

Maar Van de Kuit heeft dus wel degelijk belangstelling getoond in de overname van Vitesse. ''Ik wil Vitesse wel overnemen. Kijken of ik de club gezond kan maken'', klinkt het namens de vastgoedmiljonair. Van de Kuit is geen onbekende van de Arnhemmers. Zo is hij sinds 2018 dus de eigenaar van Stadion Gelredome. Vitesse en Van de Kuit, die ook eigenaar en directeur is van de Nedstede Groep, stonden nog niet zo gek lang geleden tegenover elkaar in de rechtbank. De Arnhemmers wilden naar aanleiding van de pandemie graag huurverlaging. Maar zover kwam het niet. 

Of Van de Kuit daadwerkelijk de nieuwe eigenaar wordt van Vitesse, zal de toekomst moeten uitwijzen. Oyf is naar verluidt niet van plan om de club zomaar van de hand te gaan doen. Zo gaat de schuld van 132 miljoen euro die onder Oyf is ontstaan ook mee in de onderhandelingen bij de verkoop. Daarnaast stellen Oyf en Vitesse twee voorwaarden bij een verkoop. ''De continuïteit van de club moet gewaarborgd zijn en we moeten invulling kunnen blijven geven aan onze sportieve ambities'', aldus Van Wijk. 

Vitesse is de huidige nummer zes van de Eredivisie. De ploeg van Thomas Letsch kwam zondagmiddag tegen Heracles Almelo niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Een paar dagen eerder ging ze met 0-1 onderuit tegen AS Roma in de heenwedstrijd van de achtste finales van de UEFA Conference League. De return staat aanstaande donderdag op het programma. Door de nederlaag in eigen huis staat Vitesse voor een loodzware klus. Maar de Arnhemmers hebben dit seizoen al vaker voor verrassingen gezorgd in Europa. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen