Opsteker Frenkie de Jong bij FC Barcelona richting Real Madrid

17 maart 2022, 17:29

Frenkie de Jong (24) keert donderdagavond terug in de basiself van FC Barcelona. Zonder de Nederlander speelde de Catalaanse grootmacht afgelopen weekend uitstekend op bezoek bij Osasuna (4-0), maar richting het treffen met Real Madrid in La Liga zondagavond krijgt de Nederlander het vertrouwen in de Europa League tegen Galatasaray.

Anders dan vorige week rouleert Xavi iets minder tegen de Turkse opponent in de achtste finale van het tweede toernooi van Europa League, al staan er met Sergino Dest (normaliter Dani Alves) en Adama Traoré (normaliter Ousmane Dembélé) wel twee spelers aan de rechterkant die normaliter niet vanaf de aftrap starten. Ook Eric Garcia krijgt een basisplek boven Ronald Araújo in het centrum van de achterhoede.

Naast Frenkie de Jong en de in Almere geboren Dest beginnen er geen Nederlanders aan de aftrap in Turkije, want Memphis Depay en Luuk de Jong moeten beiden genomen nemen met een rol vanaf de bank. Eerstgenoemde kreeg vorige week nog een kans in de basis, maar kon zich niet echt laten zien, terwijl De Jong als invaller niet gevaarlijk werd.

Lees ook: Concurrent van Frenkie is dolgelukkig en sneert naar Koeman

Komend weekend zal voor Frenkie overigens pas echt blijken hoe de verhoudingen zijn bij FC Barcelona op het middenveld. Dan staat namelijk de kraker tegen Real Madrid op de rol voor de Blaugranas: welke keuze maakt Xavi dan op het middenveld? Ditmaal is Gavi geslachtofferd, vorig weekend Frenkie de Jong.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Piqué, García, Alba; Busquets, Frenkie de Jong, Pedri; Adama Traoré, Aubameyang Ferran Torres

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen