Van der Vaart: "Liever dat hij hier blijft dan naar Ajax of AZ gaat"

24 maart 2022, 13:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart (39) is dit seizoen assistent bij het Deense Esbjerg. De voormalig voetballer werkt daar onder andere met zijn zoon Damian, die af en toe mee mag trainen met de eerste selectie. De oud-international heeft alle vertrouwen in zijn vijftienjarige zoon, die enorme stappen heeft gezet de laatste maanden.

"Hij heeft zijn officieuze debuut gemaakt in een oefenwedstrijd. Het duurt nog wel even voor hij echt bij de selectie zit. Maar hij traint al af en toe mee en zo zet hij de volgende stapjes. Soms moet ik hem even aanpakken en bij hem doe ik dat net even wat harder", vertelt Van der Vaart bij Voetbal International. Dat zorgt soms voor irritatie bij het talent, wat hij duidelijk laat merken. "Dan kijk ik hem even met grote ogen aan en zeg ik: Wat? Dan zegt hij: 'Sorry papa.' Ik reageer dan: 'Nee, het is trainer vandaag'. Een beetje geinen, maar hij moet natuurlijk wel luisteren."

Lees ook: 'Trainer' Van der Vaart wijst naar 'kutwedstrijd': "Ik hou er niet van"

Van der Vaart vindt het mooi dat zijn zoon stappen kan zetten bij de Deense ploeg. Momenteel speelt het team op het tweede niveau. "Dan hoor je: haal hem toch terug naar Nederland. Maar ik heb liever dat hij hier blijft, hier zijn debuut maakt in het eerste dan dat hij naar Ajax of AZ gaat en dan misschien niet aan de bak komt. Hier lekker sterk worden, dan kan hij mooie dingen laten zien. Hij wil heel graag hier blijven in elk geval."

De oud-voetballer en huidige assistent merkt dat Damian ook in Nederland goed op de kaart staart. "Damián heeft meegetraind met Oranje Onder-16. Anderhalf jaar geleden was hij nog amateur, nu staat hij al hier en hij is nog pas vijftien jaar", aldus de voormalig spelmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen