Waarom Italië en Algerije nog hopen op WK-deelname

31 maart 2022, 18:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Italië liep deelname aan het WK op pijnlijke wijze mis afgelopen week, maar in het land is toch weer een beetje hoop op deelname aan het toernooi. Dat heeft alles te maken met de onzekerheid rondom Iran. Het Afrikaanse land Algerije hoopt eveneens stiekem nog op deelname aan het WK, maar om een heel andere reden. 

In de Italiaanse media wordt daarmee uitgepakt. Omdat Iran mogelijk wordt uitgesloten van deelname aan het WK in Qatar, nadat vrouwen de toegang tot het stadion werd geweigerd afgelopen week, is er in Italië weer een spankeltje hoop bij Gli Azzurri. Er staat geschreven dat ze recht zouden hebben op een WK-ticket, omdat Italië het hoogstgeplaatste land is zonder deelnamebewijs.

Hoewel de Italiaanse media uitspreken dat er nog wel degelijk een kans is dat ze nog naar het WK gaan, lijkt de reële kans bijzonder klein. Als Iran daadwerkelijk uitgesloten wordt van deelname aan het toernooi, dan is het waarschijnlijker dan de Verenigde Arabische Emiraten of Australië alsnog naar Qatar gaat.

Lees ook: Dit zijn de potentiële tegenstanders van Oranje bij de WK-loting

Algerije in begroep tegen uitschakeling

Niet alleen Italië hoopt nog op deelname aan het WK, maar ook Algerije wil uitzicht houden op deelname. Hoewel het land afgelopen week in de play-offs uitgeschakeld werd door Kameroen door een doelpunt in de 124e minuut van Karl Toko Ekambi, is dat volgens het Afrikaanse land onreglementair gebeurd.

De Gambiaanse scheidsrechter Bakary Gassama had in de eerste helft namelijk een doelpunt van Algerije afgekeurd, om zeer dubieuze redenen. Daarom wil Algerije het duel overspelen, iets dat eerder bij Senegal succesvol lukte in 2017 voor het WK. Toch lijkt de kans klein dat het beroep van het Algerijnse succesvol gaat worden omdat het destijds om een omkoopschandaal ging.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen