Zeer verdrietig: Cercle Brugge-keeper Van Damme overleden

29 maart 2022, 09:06   Bijgewerkt: 29 maart 2022, 09:35
Zeer verdrietig: Cercle Brugge-keeper Van Damme overleden

Zeer treurig nieuws uit België: voormalig Cercle Brugge-keeper Miguel Van Damme is na een lang ziektebed op 28-jarige leeftijd overleden. De doelman vocht al meer dan vijf jaar tegen leukemie, maar is in de nacht van maandag op dinsdag uiteindelijk overleden aan de ziekte.

Via Instagram heeft zijn vrouw Kyana dat bevestigd. 'Onze allerliefste schat, papa is vannacht naar zijn laatste match vertrokken. Een match die niet meer te winnen valt. Je bent heel langzaam van ons heengegaan, toch deed je het weer op je eigen manier … ijzersterk. Je hebt gevochten als een leeuw', staat onder meer te lezen in het verdrietige bericht.

Lees ook: Leukemie vastgesteld bij doelman van Cercle Brugge

'We zijn zo dankbaar voor wie je was. Een voorbeeld voor velen. Je hebt me laten inzien dat opgeven niet bestaat, ook al was er maar dat ene kleine sprankeltje slaagkans, telkens weer opnieuw kwam je er te boven. Rust nu maar schat je hebt het meer dan verdiend. Je bent nu verlost van alle pijn', schreef zij over haar man Miquel. Cercle Brugge heeft inmiddels laten weten het rugnummer van Van Damme, nummer 16, te bevriezen. 

De doelman speelde zijn hele leven voor Cercle Brugge, waar hij als jeugdspeler doorbrak en in totaal 44 officiële wedstrijden voor keepte. Eenmaal werd hij volledig genezen verklaard en keerde hij nog vijf wedstrijden terug onder de lat, maar keer op keer kwam de ziekte terug. In september 2020 hoorde hij dat de ziekte niet meer te behandelen viel, twee dagen nadat hij wist dat hij vader zou worden. De geboorte van zijn dochter Camille kon hij nog meemaken. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen