Boadu gooit subtop-kraker in het slot met gouden invalbeurt

15 april 2022, 22:53
Boadu gooit subtop-kraker in het slot met gouden invalbeurt

Myron Boadu heeft zijn AS Monaco vrijdagavond een goede dienst bewezen in de subtop-clash tegen Stade Rennais. De spits kwam in de 72e minuut binnen de lijnen en had er vanaf dat moment slechts vijf minuten voor nodig om zijn doelpunt mee te pikken. Hij zorgde met zijn goal dat de late 2-3 van Rennes geen kwaad meer kon.

Boadu kwam binnen de lijnen bij een tussenstand van 1-2. De wedstrijd was op dat moment zeker nog niet gespeeld, maar de voormalig AZ-spits zou daar kort na zijn invalbeurt wel voor zorgen. Hij zocht de ruimte in de zestien van de thuisploeg en werd daar gevonden door Vanderson. De lage voorzet van de Braziliaan kon hij eenvoudig binnentikken, waarmee de laatste spanning definitief uit de wedstrijd was. Ook de benutte strafschop van Martin Terrier (2-3) kwam te laat om die spanning nog terug te brengen. 

Stade Rennais, dat voor aanvang van de wedstrijd zes punten voorstond op Monaco, kwam vroeg in de wedstrijd nog op voorsprong. Flavien Tait tekende al na drie minuten voor de 1-0. Het was Vanderson die daar in de twaalfde minuut 1-1 van maakte, waarna clubtopscorer Wissam Ben Yedder met zijn negentiende goal en Boadu Monaco uiteindelijk dus de overwinning bezorgden. Voor de Nederlander, die zeventien van zijn 24 wedstrijden als invaller speelde, was het overigens pas de derde treffer in de Ligue 1. 

Ligue 1

Zo werd het gat tussen beide ploegen, nu de nummers drie en vier van Frankrijk, verkleind tot drie punten. PSG gaat uiteraard ruim aan kop, gevolgd door Olympique Marseille, dat weer drie punten voor staat op Rennes. In de Ligue 1 geven plekken één en twee recht op directe Champions League-deelname en speelt de nummer drie voorronde. Monaco maakt door deze zege dus nog altijd kans op een van die tickets. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen