'De Ligt laat Chelsea-interesse links liggen en tekent nieuw contract'

24 juni 2022, 23:14

De transfergeruchten rondom Matthijs de Ligt kunnen allemaal richting het rijk der fabelen. De verdediger werd de afgelopen dagen veelvuldig gelinkt aan Chelsea, maar hij verlengt 'gewoon' zijn contract bij Juventus.

Dat meldt FootballTransfers. De Ligt heeft momenteel een contract tot medio 2024, waarbij deze zomer een gelimiteerde transfersom in werking treedt van 125 miljoen euro. Chelsea zou wel oren hebben naar de international van Nederland, aangezien Andreas Christensen en Antonio Rudiger transfervrij zijn vertrokken van Stamford Bridge. Defensieve versterkingen zijn dus broodnodig voor de Londense ploeg.

Lees ook: 'Chelsea denkt aan ruildeal voor De Ligt; Botman toch niet naar Milan'

Sinds De Ligt bij Juventus onder contract staat, gonst het al van de geruchten. FC Barcelona, Manchester United en Paris Saint-Germain werden genoemd als nieuwe werkgever. Al die clubs lijken inmiddels door te moeten zoeken naar een nieuwe speler. De verdediger kan in Turijn een nieuw contract tekenen voor de lange termijn. Hij wordt gezien als nieuwe leider van de Italiaanse defensie nu Giorgio Chiellini vertrokken is bij De Oude Dame. Afgelopen seizoen maakte de Nederlander van alle verdedigers al de meeste minuten.

Chelsea heeft inmiddels al een andere mandekker op het oog, meldt het medium. Sevilla-verdediger Jules Kunde is nu de topprioriteit voor de Londenaren. Hij staat ook op het wensenlijstje van FC Barcelona, waardoor het een serieuze strijd zal worden op de transfermarkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen