Giovanni Franken blijft tóch behouden voor ADO Den Haag

16 juni 2022, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giovanni Franken (42) blijft tóch betrokken bij ADO Den Haag. De man die afgelopen seizoen naar voren werd geschoven als interim-coach na het ontslag van Ruud Brood en op weg leek naar de uitgang in de Hofstad, gaat hij het O21-team onder zijn hoede nemen komend seizoen.

Dat meldt ADO Den Haag donderdagmiddag. Franken wilde graag verder als hoofdcoach van de club, met wie hij op het nippertje promotie naar de Eredivisie misliep in de play-offs. De coach heeft echter geen diploma waarmee hij een heel seizoen actief mag zijn in de Eredivisie, waardoor de club besloot om verder te zoeken – ook toen het uiteindelijk de Eerste Divisie werd.

Dirk Kuyt werd vervolgens aangesteld als de opvolger van Franken en liet in niet mis te verstane taal weten dat hij Franken niet in zijn technische staf wilde hebben. Daarmee leek de trainer op weg naar de uitgang, maar toch is hij behouden gebleven voor ADO Den Haag. 'Dit was zowel de wens van de club als Giovanni zelf', staat er te lezen.

Lees ook: Gedrag ADO Den Haag-coach Franken in play-offs niet bestraft

'Zijn assistent wordt Ronald Samson, die in de laatste periode van het seizoen al als assistent op de bank zat bij ADO Den Haag', staat te lezen in het persbericht, waarin ook de rest van de jeugdopleiding gepresenteerd werd. Met onder anderen Levi Schwiebbe en Revy Rosalia werkt er een flink aantal oud-spelers in de jeugdopleiding. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen