'Interesse voor De Ligt neemt toe; Chelsea grootste kandidaat'

14 juni 2022, 22:15
Foto: © ProShots

Chelsea heeft de beste papieren om deze zomer aan de haal te gaan met Matthijs de Ligt. De grootmacht uit Londen is op zoek naar een nieuwe centrumverdediger en hoopt de international van Oranje weg te plukken bij Juventus. Dan zal er wel een flinke zak geld op tafel moeten komen.

Volgens het Italiaanse medium Corriere dello Sport gaat de strijd om De Ligt snel losbarsten. De verdediger ligt nog tot de zomer van 2024 vast in Turijn en heeft een afkoopclausule van 120 miljoen euro. De Ligt wil zelf graag een lange afkoopsom, maar daar wil zijn werkgever vooralsnog niet aan meewerken. Juventus wil wel nog altijd het contract van De Ligt verlengen.

Ook die onderhandelingen liggen naar verluidt stil en dat heeft andere clubs wakker geschud. Chelsea is namelijk op zoek naar een nieuwe centrumverdediger, aangezien Andreas Christensen en Antonio Rüdiger zijn vertrokken uit Londen. De topclub lijkt dus wel van plan om behoorlijk ver te gaan voor een geschikte vervanger en De Ligt staat erg hoog op het verlanglijstje.

Dat is overigens geen garantie dat de ex-speler van Ajax gaat vertrekken bij Juventus. De Oude Dame heeft immers nog geen bod ontvangen op de speler, die drie jaar geleden voor 75 miljoen werd gekocht. Ook Manchester United, Liverpool en Paris Saint-Germain worden genoemd in de strijd om de 22-jarige achterhoedespeler. Bij United staat manager Erik ten Hag voor de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen