Niet overtuigd: Ajax krijgt Bandé na verhuurbeurt weer terug

6 juni 2022, 15:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax ziet aanvaller Hassane Bandé (23) in deze zomer terugkeren naar Amsterdam. De buitenspeler was het afgelopen seizoen verhuurd aan het Kroatische NK Istra, maar heeft daar niet voldoende indruk kunnen maken dat ze een poging doen om hem te gaan kopen.

'Bedankt' schrijft de Kroatische club groot op de clubkanalen over de gehuurde aanvaller van Ajax. Met zeven doelpunten en twee assists in dertig officiële wedstrijden waren zijn cijfers afgelopen seizoen beduidend beter dan in zijn eerdere verhuurperiode bij FC Thun. Daarin kwam hij slechts tot dertien wedstrijden en noteerde hij geen enkel doelpunt.

Dat is overigens nog altijd vaker dan hij voor Ajax speelde. Mede door zware blessures debuteerde hij nog niet in de hoofdmacht van de Amsterdammers, ondanks dat hij ruim acht miljoen euro heeft gekost. Ook voor Jong Ajax kwam hij nog niet tot twee handen vol met optredens, waardoor de kans klein is dat hij in de zomer een nieuwe kans krijgt onder Alfred Schreuder.

Lees ook: Complimenten Huntelaar bij Ajax: "Wat ik miste bij Overmars"

Waar de toekomst van de tot 2023 vastliggende Baldé wel ligt, is nog niet bekend. Ajax pikte hem ooit op bij KV Mechelen, waar hij een van de sensaties was op de Belgische velden. Ook is hij dertienvoudig international van Burkina Faso. IN het verleden liet hij zich kritisch uit over Marc Overmars en Erik ten Hag: ligt er na hun vertrek toch weer toekomst in de Johan Cruijff Arena?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen