Opvallend: 'Degradant Willem II wil aanvoerder Cambuur oppikken'

11 juni 2022, 20:59

De toekomst van Erik Schouten zou zomaar eens bij Willem II kunnen liggen. De ervaren centrumverdediger had de optie om met SC Cambuur actief te blijven in de Eredivisie, maar kan rekenen op serieuze interesse uit Tilburg. Hij kan dus aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie.

Volgens het Brabants Dagblad moet Schouten de eerste aanwinst worden voor Willem II. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en wil het verblijf in de Keuken Kampioen Divisie beperken tot een seizoen. Daarom kan men in Noord-Brabant de ervaring van Schouten wel gebruiken. De 30-jarige verdediger gaf eerder al aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Cambuur wilde zijn aflopende contract namelijk graag verlengen, maar daar zag de rechtspoot vanaf. Na drie seizoenen in Leeuwarden trekt hij de deur van het Cambuur Stadion zo goed als zeker achter zich dicht. Willem II heeft volgens het BD verregaande interesse in de ervaren kracht, die naast Ulrik Jenssen en Freek Heerkens de derde centrumverdediger worden.

Schouten doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar debuteerde niet namens de Alkmaarders. Dat deed hij wel in het shirt van FC Volendam. Schouten speelde zeven seizoenen aan De Dijk en stapte drie jaar geleden over naar Cambuur. Met die club promoveerde hij tijdens seizoen 2020/21 naar de Eredivisie. Nu lijkt hij Willem II te moeten gaan helpen in de strijd om promotie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet de zekerheid van een basisplaats bij Willem II, (wel bij Cambuur) en ook nog een divisie lager spelen. Spreekt niet echt uit van ambitie maar in Tilburg krijg je beter betaald. Ook een keuze.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen