Van Basten heeft duidelijke mening over mogelijk vertrek Haller

1 juni 2022, 09:50

Ajax heeft een seizoen met twee gezichten achter de rug. In de eerste seizoenshelft maakte het furore in Europa, door in de groepsfase van de Champions League de maximale achttien punten te behalen, maar heel ver kwam het niet in het toernooi. In Rondo werd het seizoen van Ajax onder de loep genomen.

Marco van Basten wees de 4-0 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund aan als de grootste verrassing van het seizoen, maar doelde daarbij eigenlijk op de gehele groepsfase. "Met 5-1 winnen van Sporting, 4-0 en 1-3 tegen Dortmund, zes overwinningen... Dat vind ik wel heel bijzonder. Toen dacht ik wel: ik moet maar zien of dat ook vol te houden is. Dat bleek niet zo, dat was jammer."

"Vooral de manier waarop was indrukwekkend natuurlijk", vulde Jan van Halst aan. "Die hele eerste seizoenshelft van Ajax was fantastisch." Van Basten zag in de uitschakeling tegen Benfica een duidelijk keerpunt, waarop Van Halst erop wees dat ook Marc Overmars in die periode vertrok. "Dat had geen directe invloed op het veld, maar wel indirect. Je hebt soms ook pech als club, dat dat soort dingen gebeuren."

Haller

Youri Mulder wilde tot slot de prestaties van Sébastien Haller benoemen, die met zijn tien goals een indrukwekkende rol speelde in de succesvolle groepsfase. "Veel mensen zagen het niet hem zitten. Hij wordt nu begeerd door echt grote clubs", doelde hij op de interesse van Bayern München. Van Basten leek minder overtuigd van de doelpuntenmaker: "Dan zou ik er snel een strik omheen doen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen