Van Gaal slaat terug naar Gullit: "Dan móét je wel goed zijn"

10 juni 2022, 14:33   Bijgewerkt: 10 juni 2022, 14:52

Louis van Gaal heeft op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Polen gereageerd op de uitspraken van Ruud Gullit in Helden. Volgens de voormalig international krijgen donkere trainers nog altijd geen eerlijke kans in het Nederlands elftal. Van Gaal doet de afspraken van Gullit af als onzin.

Gullit is zelf een tijdje assistent-bondscoach geweest. Als rechterhand van Dick Advocaat mocht hij geen enkele training leiden. Edgard Davids, onlangs aangesteld als opvolger van Henk Fraser, heeft dat volgens Van Gaal wel al gedaan. "Ik verbaas mij dat hij in zijn woning in Italië of Amsterdam-Zuid kan zien of een assistent een training geeft of niet. Deze week heeft Edgar Davids een Italiaanse droogtraining gegeven. We wilden de spelers niet belasten, dus hebben ze droog geoefend zodat de intensiteit wat lager is. Dat doen ze in Italië bijna iedere dag. En omdat hij heel lang in Italië heeft gespeeld, kan hij dat beter dan ik", reageert Van Gaal als hij wordt gevraagd een reactie te geven op het interview van Gullit.

Lees ookGullit: "Donkere spelers mogen alleen assistent worden

"Maar ja, je kunt van alles zeggen. Dat kunnen jullie ook allemaal. Het wordt niet tegengesproken. Behalve als de bondscoach iets zegt. Dan wil ik wel een standpunt innemen. Henk Fraser was een hoofdtrainer in Nederland en heeft met kleine clubs groots gepresteerd. Hij heeft ook trainingen gegeven bij Louis van Gaal. Dan móét je wel goed zijn. En nu heeft hij gekozen voor een fantastische job bij Utrecht. En je ziet: ze kopen allemaal spelers, dus hij heeft meer mogelijkheden dan bij Sparta. Daarom heeft hij voor die vooruitgang gekozen. Ik heb er alles aan gedaan hem te behouden. Ik heb Frans van Seumeren zelfs gebeld, maar die kon niet meer terug", aldus Van Gaal.

Na het vertrek van Fraser werd Davids toegevoegde aan de technische staf van het Nederlands elftal. "En hij geeft ook trainingen. Dat heeft hij al een aantal keer gedaan, maar thuis op de stoel kun je niet beoordelen of een assistent een training geeft. Maar bij mij geeft iedere assistent trainingen", aldus Van Gaal, die vervolgens nogmaals bevestigd het absoluut niet eens te zijn met Gullit. "Volgens mij ben ik drie minuten bezig geweest om te zeggen dat het onzin is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen