Barzagli hoopt dat De Ligt zich bedenkt: "Groot verlies voor Juve"

11 juli 2022, 13:53

Het vertrek van Matthijs de Ligt bij Juventus hangt in de lucht. De verdediger staat in de concrete interesse van onder meer Bayern München. Voormalig Juventus-verdediger Andrea Barzagli zou het jammer vinden als de centrumverdediger vertrekt uit Turijn.

Dat geeft de oud-verdediger aan in gesprek met het Italiaanse medium Tuttosport. "Als hij weggaat, zou het een groot verlies zijn voor Juventus, maar ook voor de Italiaanse competitie." Hoewel de supporters van de Oude Dame de Nederlander proberen te overtuigen om in Italië te blijven, lijkt de verdediger zelf echter de voorkeur te hebben om te vertrekken.

Hoewel De Ligt in het afgelopen seizoen prima heeft gespeeld bij de Italiaanse topclub, had hij aanvankelijk wel wat wat moeite om zich aan te passen bij Juventus. Gezien zijn leeftijd en ervaring is dat meer dan logisch, zo vindt ook Barzagli. "Het is niet makkelijk om zoveel betaald te krijgen en dan om te gaan met de verwachtingen. Het is moeilijk om continuïteit te vinden en het juiste zelfvertrouwen, als je twee van die 'monsters' voor je hebt staan."

Daarmee doelt de oud-verdediger op Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, die de concurrenten van De Ligt waren toen hij naar Juventus vertrok. Barzagli zag De Ligt in het afgelopen seizoen progressie boeken, maar nog niet zijn beste niveau halen. "Hij begon verantwoordelijkheid te nemen voor het leiden van de defensie. Wel heeft hij nog niet het maximale van zijn potentie laten zien, ondanks zijn uitstekende prestaties van afgelopen jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen