PSV pakt fraai bedrag na transfer Zinchenko; doelman naar België

19 juli 2022, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV profiteert mee van de transfer van Oleksandr Zinchenko. De Oekraïense verdediger annex middenvelder speelde op jonge leeftijd één seizoen op huurbasis in de Eredivisie, waardoor de Eindhovenaren meedelen in de solidariteitspot. Zinchenko staat op het punt Manchester City te verruilen voor Arsenal.

Vijf procent van iedere transfer gaat rechtstreeks naar de club of clubs waar de speler het eerste deel van zijn voetbalcarrière heeft doorgebracht. Voor de jonge jaren ontvangt een club per seizoen 0,25 procent van de transfersom, terwijl dat op latere leeftijd tot en met 23 jaar oploopt tot 0,5 procent. Zinchenko speelde op zijn negentiende in Eindhoven, wat PSV dus 0,5 procent van de transfersom oplevert.

Arsenal gaat naar verluidt 35 miljoen euro betalen voor de diensten van Zinchenko, die afgelopen seizoenen regelmatig aan spelen toekwam bij de regerend landskampioen. Dat betekent dat PSV dus een meevaller van 175.000 euro mag noteren als de deal rond komt. 

Bovendien ontvangen de Eindhovenaren mogelijk nog een kleine transfersom voor Maxime Delanghe. De doelman komt niet in de plannen voor bij PSV en mag daarom op zoek naar een nieuwe werkgever. RSC Anderlecht hoopt de sluitpost volgens het Algemeen Dagblad spoedig aan de selectie toe te kunnen voegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen