Tolisso legt keuze voor Bosz zijn Lyon uit: "Vond het meteen leuk"

1 juli 2022, 11:51

Peter Bosz heeft een behoorlijke kwaliteitsimpuls gekregen. Corentin Tolisso is na Alexandre Lacazette de tweede speler die terugkeert naar Olympique Lyon. Waar de aanvaller overkwam van Arsenal, maakt Tolisso de overstap vanaf Bayern München. Dat de Franse middenvelder weer in zijn thuisland gaat spelen, heeft volgens hem drie redenen.

Tolisso hoopt op het wereldkampioenschap met Frankrijk. In Lyon verwacht hij meer kans op speelminuten te hebben dan in München. "Ik heb niet met de bondscoach gesproken, maar ik denk dat dit het beste voor mij is. Dit is de juiste club om weer aan te sluiten bij het Franse team", vertelt hij tijdens zijn presentatie. "Ik heb veel over deze transfer gepraat met mijn zaakwaarnemer en familie."

De middenvelder, die transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club, zette in eerste instantie in op een club die uitkomt in de Champions League. Desondanks viel de keuze toch op een terugkeer in Lyon. "Toen ik met Lyon ging praten, vroeg ik me af of de Champions League wel echt essentieel is voor mij. Ik vond het project en de ambitie van deze club meteen leuk. Nu moeten we ervoor zorgen dat we ons voor volgend jaar kwalificeren."

Alexandre Lacazatte

De terugkeer van Lacazette was het laatste duwtje in de goede richting voor de middenvelder. Eerder speelden ze ook al samen bij de Franse topclub, die afgelopen seizoen teleurstellend presteerde. "Ik heb veel met Alex gesproken. Ik denk dat hij me afgelopen maanden nog nooit zoveel berichten heeft gestuurd in de afgelopen vijf jaar. Hij is echt een vriend, buiten het voetbal om. We hielden contact. Het feit dat hij terugkwam en dat we samen geweldige dingen met OL hebben gedaan, was een bijkomend voordeel in mijn keuze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen