Haaland sloopt Forest; Arsenal wint wéér en blijft koploper

31 augustus 2022, 22:24   Bijgewerkt: 31 augustus 2022, 22:31

Erling Haaland heeft weinig tijd gehad om de Premier League op haar kop te zetten. Vier dagen na zijn hattrick tegen Crystal Palace was het in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest opnieuw raak. Mede dankzij drie treffers van de Noorse doelpuntenmachine zegevierde de ploeg van Pep Guardiola met 6-0.

Na de eerste officiële wedstrijd van Manchester City in het nieuwe seizoen – de slag om de Community Shield tegen Liverpool – was Haaland onderwerp van gesprek. Niet omdat hij zijn nieuwe werkgever meteen een prijs had bezorgd. Wél omdat hij een grote kans had gemist. Liverpool won uiteindelijk met 3-1, waardoor de kater bij Haaland enorm was. Dat hebben de daaropvolgende tegenstanders van Manchester City geweten. Bournemouth hield de poort nog gesloten voor de van Borussia Dortmund overgekomen centrumspits, maar tegen West Ham United, Newcastle United, Crystal Palace én Nottingham Forest was het raak.

Woensdagavond had hij slechts twaalf minuten nodig voor zijn eerste treffer. Nottingham Forest, dat deze zomer vriend en vijand heeft verbaasd door bijna twee elftallen bij elkaar te kopen, kwam er geen moment aan te pas. Haaland verdubbelde na 23 minuten de score en maakte nog voor rust zijn derde. Haaland staat nu op negen treffers en is de eerste speler in de geschiedenis van de Premier League die dat na vijf wedstrijden voor elkaar heeft gekregen. In het tweede bedrijf verschenen João Cancelo en Julían Álvarez ook nog op het scoreformulier. Manchester City, waar Kevin de Bruyne en Riyad Mahrez 'slechts' als invallers hun opwachting maakten, deed het in de slotfase rustig aan. Gescoord werd er nog wel: Álvarez bepaalde de eindstand met zijn tweede van de avond op 6-0. 

Arsenal-Aston Villa (2-1)

Manchester City komt dankzij de 6-0 zege op Nottingham Forest op dertien punten uit vijf wedstrijden. Dat zijn er twee minder dan koploper Arsenal. De ploeg van Mikel Arteta boekte afgelopen zaterdag een moeizame 2-1 overwinning op Fulham en moest vier dagen later opnieuw tot het gaatje gaan. Gabriel Jesus opende na dertig minuten de score, maar Aston Villa kwam een kwartier voor tijd langszij. Heel lang kon de ploeg uit Birmingham niet genieten van de gelijkmaker: drie minuten later liet Gabriel Martinelli het thuispubliek voor de tweede keer juichen. Na het laatste fluitsignaal klonk er een zucht van opluchting, want de treffer van Martinelli bleek de winnende.

Overige uitslagen

Bournemouth-Wolverhampton Wanderers 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen