Loodzware loting FC Twente; AZ mogelijk naar Letland of Portugal

2 augustus 2022, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente staat in een eventuele laatste voorronde van de Conference League een zware opgave te wachten. De club werd tijdens de loting van dinsdagmiddag gekoppeld aan het Italiaanse Fiorentina. AZ kwam er met Riga FC of Gil Vicente een stuk beter vanaf.

Uiteraard zullen beide clubs eerst de derde voorronde nog moeten overleven. FC Twente speelt een tweeluik tegen het Servische FK Cukaricki, terwijl AZ na het uitschakelen van Tuzla City nu twee ontmoetingen met het Schotse Dundee United te wachten staat. Ook Riga FC en Gil Vicente nemen het dus tegen elkaar op in de derde voorronde. Fiorentina stroomt pas in de play-offs in.

Als Twente erin slaagt om Cukaricki uit te schakelen, begint het het tweeluik met Fiorentina met een uitwedstrijd. De Italiaanse club eindigde vorig jaar op plek zeven in de Serie A. Ook AZ speelt in de mogelijke play-offs eerst thuis. Met Gil Vicente zou het de nummer vijf van Portugal tegenkomen. Riga FC is de nummer drie van Letland. 

Nederlandse clubs in Europa

PSV ging eerder op de dag al de koker in voor de laatste voorronde van de Champions League. Als de Eindhovenaren over twee wedstrijden winnen van AS Monaco, wacht een tweeluik tegen Rangers FC of Union Sint-Gillis. Ajax en Feyenoord zijn al zeker van deelname aan de groepsfase van respectievelijk de Champions League en de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen