Van Bommel blijft maar winnen, Ekkelenkamp meteen belangrijk

14 augustus 2022, 17:52   Bijgewerkt: 14 augustus 2022, 17:59

Antwerp heeft zondag zijn vierde overwinning op rij geboekt in de Pro League. De ploeg van trainer Mark van Bommel verstevigde de koppositie door met 0-1 te winnen van KAS Eupen. De debuterende Jurgen Ekkelenkamp was betrokken bij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ten opzichte van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Lillestrøm in de derde voorronde van de Conference League had Van Bommel zijn elftal op slechts één plek gewijzigd. Anthony Valencia, deze zomer overgekomen uit Ecuador, moest plaatsmaken voor Koji Miyoshi. Voor Vincent Janssen zat er opnieuw geen basisplaats in. Michael Frey kreeg wederom de voorkeur als diepste aanvaller. Als invaller kreeg Janssen nog wel een half uur speeltijd.

Op bezoek bij Eupen hoopte Antwerp ook de vierde competitiezege van het seizoen te boeken. Eerder werden KV Mechelen (0-2), Zulte Waregem (1-0) en OH Leuven (4-2) verslagen. Maar tegen Eupen verliep de wedstrijd niet helemaal zoals gehoopt. Antwerp had weliswaar het betere van het spel, maar creëerde weinig kansen. Voor rust werd alleen Frey eenmaal gevaarlijk.

Het was voor Van Bommel reden om in de rust in te grijpen. Hij haalde Pieter Gerkens eruit en liet Jurgen Ekkelenkamp debuteren. De van Hertha BSC overgekomen Nederlandse middenvelder was tien minuten voor tijd betrokken bij de aanval waaruit de 0-1 viel. Ekkelenkamp stuurde mede-invaller Valencia weg, wiens lage voorzet door Boris Lambert ongelukkig achter zijn eigen doelman werd gewerkt.

Door de minimale zege zijn Antwerp en Van Bommel nog steeds foutloos in de Pro League. De voorsprong op nummer twee RSC Anderlecht is drie punten. Regerend kampioen Club Brugge, dat later op de zondag niet in actie komt, is op een achterstand van acht punten gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen