Barça heeft transfervrije opvolger van peperdure Piqué op het oog

22 september 2022, 09:14
Foto: © ProShots

In navolging van Sergio Busquets zal ook Gerard Piqué komende zomer vertrekken bij FC Barcelona. Dat schrijft Mundo Deportivo vandaag. De Catalanen zouden inmiddels hebben besloten dat Inigo Martinez (Athletic Bilbao) de routinier moet gaan opvolgen.

Piqué (35) maakt al sinds 2008 deel uit van de selectie van Barcelona, dat hem destijds terughaalde van Manchester United. De verdediger raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt door de aanwezigheid van Ronald Araujo, Eric Garcia en aanwinsten Andreas Christensen en Jules Koundé. Trainer Xavi zou bovendien nog een andere reden hebben om zijn oud-ploeggenoot niet op te stellen: als hij 35% van de wedstrijden speelt wordt zijn contract automatisch met een seizoen verlengd. 

In Marca wordt bovendien ingegaan op een aantal controverses rond Piqué. De verdediger verlengde in 2017 zijn contract en zou toen expliciet hebben aangegeven meer te willen verdienen dan toenmalig Real Madrid-verdediger Sergio Ramos. Dat lukte, Piqué verdiende sindsdien netto vijftien miljoen euro per seizoen, waar Ramos jaarlijks zo'n twaalf miljoen opstreek.

Dit kostte de club zo'n 25 miljoen euro per seizoen, becijfert de krant. Ook kijkt Marca terug op een documentaire die het mediaproductiebedrijf Kosmos (eigendom van Piqué) maakte over Antoine Griezmann. Die ging over het niet-doorgaan van een overgang van Atlético Madrid naar Barcelona, wat mogelijk zou hebben geleid tot belangenverstrengeling. Het is zeker niet de eerste keer dat er een contract in Camp Nou op straat is komen te liggen. 

Lees ook'Vertrek Busquets aanstaande

Martinez transfervrij

Als opvolger voor Piqué heeft Barcelona Inigo Martinez (31) op het oog. De verdediger was afgelopen zomer ook al in beeld als de komst van Koundé niet door zou gaan, maar omdat dat lukte bleef de negentienvoudig Spaans international 'gewoon' bij Athletic Bilbao. Aangezien zijn contract daar na dit seizoen afloopt, zou Barcelona hem komende zomer transfervrij over kunnen nemen. Martinez is bovendien linksbenig, en is daarmee een welkome aanvulling op het huidige verdedigersbestand van de club. Araujo, Garcia, Christensen en Koundé zijn namelijk allen rechtspoten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen