Kongolo gaat voor herkansing in Frankrijk; Chong verlaat United

2 september 2022, 09:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terence Kongolo maakt het seizoen af als speler van Le Havre. De linkervleugelverdediger wordt door de club uit de Ligue 2 gehuurd van het Engelse Fulham. Daar kon de ex-Feyenoorder niet rekenen op speeltijd. Tahith Chong liet op zijn beurt Manchester United definitief achter zich.

Kongolo (28) werd donderdagavond op de valreep nog gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. De linkspoot promoveerde vorig seizoen met Fulham naar de Premier League, al had hij daar vanwege veel blessureleed amper een aandeel in. Dit voetbaljaar waren zijn kansen op speeltijd niet veel groter en dus kiest hij voor een terugkeer naar Frankrijk, waar hij eerder al speelde namens AS Monaco.

In de zomer van 2017 liet hij Feyenoord namelijk achter zich voor een avontuur bij de Monegasken, maar dat bleek geen succes. Vervolgens speelde Kongolo in Engeland bij Huddersfield Town en Fulham. Le Havre is momenteel de nummer acht van de Franse Ligue 2 en speelt vanavond (20.45 uur) tegen koploper Caen. De club neemt hem op huurbasis over. Kongolo heeft bij Fulham een contract tot medio 2024 met een optie voor nog een jaar.

Tahith Chong naar de Championship

Tahith Chong verdedigt de komende jaren de clubkleuren van Birmingham City. De aanvaller werd eerder deze zomer door 1908.nl door gelinkt aan een terugkeer naar Feyenoord, maar United laat hem dus verkassen binnen Engeland. De 23-jarige aanvaller was vorig seizoen al tijdelijk te vinden in Birmingham en werd eerder ook verhuurd aan Werder Bremen en Club Brugge. De ex-Feyenoorder heeft getekend tot de zomer van 2026.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen