Promotie én contractverlenging voor Jordi Cruijff bij Barcelona

16 september 2022, 19:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordi Cruijff mag zich officieel sportief directeur van FC Barcelona noemen. De oud-speler van de club was al sinds 1 juli in die rol actief, maar heeft nu een nieuw contract ondertekend. Dat maakt de club via de eigen website bekend.

Voordat de zoon van clublegende Johan Cruijff in zijn huidige functie toetrad tot het bestuur van de Catalaanse club, was hij al een jaar lid van de sportieve commissie. Hij leverde daarin een bijdrage aan het transferbeleid van de club, die deze zomer ondanks flinke financiële problemen behoorlijk de portemonnee kon trekken.

Met onder meer Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé en Franck Kessié wist de noodlijdende club het elftal met een aantal grote namen te versterken. Daar stond het vertrek van een dure krachten als Miralem Pjanic en Philippe Coutinho tegenover. Ook de Nederlanders Frenkie de Jong en Memphis leken lange tijd op weg naar de uitgang in Camp Nou, maar zij bleven de club uiteindelijk trouw.

Loopbaan

Voor Cruijff betekent het contract een voortzetting van zijn werk voor de club waar hij als speler onder zijn vader doorbrak als voetballer. In zijn verdere carrière kwam hij onder meer uit voor Manchester United en Deportivo Alavés. Ook droeg hij negen keer het shirt van het Nederlands elftal, waarin hij eenmaal trefzeker was op het EK van 1996. Nadat hij zijn spelersloopbaan beëindigde was Cruijff als trainer onder andere werkzaam op Malta, Cyprus en in Israël. Na een korte periode als bondscoach van Ecuador en zeventien wedstrijden in China streek hij in 2021 neer op het oude nest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen