Aston Villa betaalt miljoenen voor opvolger Steven Gerrard

24 oktober 2022, 21:15

Unai Emery is bij Aston Villa de opvolger van Steven Gerrard. Emery stond de afgelopen seizoenen aan het roer bij Villarreal, waarmee hij vooral in de Europese comeptities erg succesvol was. 

Aston Villa eindigde in het afgelopen seizoen op de veertiende plaats in de Premier League. De club mikt echter op een klassering in het linkerrijtje en liet er van de zomer dan ook geen gras over groeien op de transfermarkt. Aston Villa telde meer dan zestig miljoen euro neer voor de komst van Diego Carlos, Philippe Coutinho en Leander Dendoncker. Maar ondanks al die investeringen staat Aston Villa op een teleurstellende veertiende plaats, met slechts twaalf punten uit evenveel wedstrijden.

Aston Villa leed vorige week donderdag een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Fulham. Gerrard werd na de wedstrijd ontheven uit zijn functie. Prompt won Aston Villa gisteren met 4-0 van Brentford. Interim-trainer Aaron Danks stond voor de groep, maar het is de bedoeling dat Emery de club uit Birmingham naar het linkerrijtje gaat loodsen. Dat meldde Fabrizio Romano eerder op de avond en is zojuist bevestigd door Aston Villa zelf. Emery was voor zes miljoen euro op te pikken bij Villarreal. 

Emery was sinds de zomer van 2020 hoofdtrainer bij Villarreal. Met de Spaanse club won hij een jaar later de Europa League door Manchester United in de finale na strafschoppen te verslaan. Vorig seizoen reikte Villarreal tot de halve finale van de Champions League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen