Brighton bezorgt Potter horror-terugkeer en sloopt pover Chelsea

29 oktober 2022, 18:01

Chelsea heeft zaterdagmiddag een pijnlijke uitglijder gemaakt in de Premier League. De ploeg van manager Graham Potter ging op bezoek bij Brighton & Hove Albion met 4-1 onderuit. Voor Potter werd het dus een dramatisch weerzien met zijn voormalig werkgever.

Brighton & Hove Albion - Chelsea 4-1

Potter begon het seizoen nog als manager van Brighton, maar werd na het ontslag van Thomas Tuchel weggeplukt door Chelsea. Hij zal zich ongetwijfeld meer hebben voorgesteld van zijn rentree in het American Express Community Stadium. Daar stond het halverwege namelijk al 3-0 voor Brighton. Nadat Leandro Trossard de score had geopend, sneed Chelsea zichzelf behoorlijk in de vingers. Ruben Loftus-Cheek en Trevoh Chalobah werkten de bal onbedoeld in eigen doel. In de tweede helft deden de Londenaren snel iets terug via Kai Havertz, maar dat bleek niet voldoende. Laat in de tweede helft strooide Pascal Groß nog wat zout in de wonden van Chelsea.

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 2-3

Het werd al snel duidelijk dat Tottenham Hotspur een lastige middag ging krijgen op bezoek bij het AFC Bournemouth van ex-Feyenoorder Marcos Senesi. De ploeg uit de onderkant van de middenmoot nam namelijk een brutale 2-0 voorsprong tegen hun gasten uit Londen. De grote man aan de zijde van Bournemouth was Kieffer Moore, die beide treffers voor zijn rekening nam in het Vitality Stadium. Daar schrokken de bezoekers wakker van en Ryan Sessegnon zorgde al snel voor de aansluitingstreffer. Dat bleek de opmaat voor een fraaie comeback van de Londenaren. Ben Davies verzorgde de gelijkmaker en in extra tijd kroonde Rodrigo Bentancur zich tot matchwinner.

Newcastle United - Aston Villa 4-0

De hoge verwachtingen bij het rijke Newcastle United lijken eindelijk waar te worden gemaakt. De ploeg van manager Eddie Howe won zaterdagmiddag, met WK-kanshebber Sven Botman in de basis, kinderlijk eenvoudig van laagvlieger Aston Villa. Het duurde wel even totdat de fans van Newcastle konden juichen. Pas in de blessuretijd van de eerste helft sloeg Callum Wilson toe. Niet veel later zag hij een tweede treffer afgekeurd worden. Wilson was in het tweede bedrijf vervolgens alsnog goed voor de 2-0 en dat doelpunt werd gevolgd door treffers van Joelinton en Miguel Almirón. Newcastle staat door de zege vierde in de Premier League.

Overige uitslagen

Brentford - Wolverhampton Wanderers 1-1

Crystal Palace - Southampton 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen