Engelse voetbalwereld verdrietig om triest nieuws uit Brighton

10 oktober 2022, 15:02

Triest nieuws uit Brighton vandaag. Brighton & Hove Albion heeft immers bekendgemaakt dat Enock Mwepu noodgedwongen moet stoppen met voetballen. Uit onderzoek is gebleken dat de centrale middenvelder een erfelijke hartaandoening heeft. Op social media stromen de hartverwarmende reacties binnen.

Mwepu maakte in de zomer van 2021 de overstap van RB Salzburg naar Brighton & Hove Albion. De Engelsen telden een slordige 23 miljoen euro neer voor zijn komst. Daarmee werd de Afrikaanse middenvelder in één klap de duurste aanwinst in de clubgeschiedenis. Door blessureleed kwam Mwepu tijdens zijn eerste seizoen in Engeland niet verder dan achttien competitiewedstrijden. Dit seizoen kwam hij in de eerste zes wedstrijden allemaal in actie. De afgelopen twee duels ontbrak hij al nadat hij aan het begin van de afgelopen interlandperiode tijdens een vlucht naar Zambia niet lekker werd.

Bij terugkomst in Brighton onderging de middenvelder een hartonderzoek, waarbij dus een erfelijke hartaandoening werd ontdekt. Mwepu kreeg vervolgens het medische advies om te stoppen met profvoetbal. Brighton & Hove Albion-voorzitter Tony Bloom reageert op de clubsite geschokt op het nieuws. 'We zijn er allemaal kapot. Enock en zijn familie hebben heftige weken achter de rug. Het is triest dat hij op zo'n jonge leeftijd zijn veelbelovende carrière moet beëindigen. We zullen Enock als club alle liefde, hulp en steun geven om volledig te herstellen. Daarna kunnen we samen kijken wat volgende stappen in zijn leven kunnen zijn.' Mwepu heeft zelf al gezegd dat dit nieuws niet betekent dat hij uit de voetbalwereld verdwijnt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen