Frenkie na galavoorstelling opnieuw op favoriete positie bij Barça

23 oktober 2022, 19:51

Frenkie de Jong mag zich vanavond opnieuw als verdedigende middenvelder laten zien bij FC Barcelona. Trainer Xavi Hernández kiest in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao voor een middenveld met Pedri en Gavi. Sergio Busquets, jarenlang een vaste kracht bij de Blaugrana, neemt hierdoor plaats op de bank. 

Sinds Xavi het als trainer over nam van Ronald Koeman heeft De Jong een andere rol gekregen binnen de selectie van Barça. Waar vele supporters hem als de ideale opvolger beschouwen van Busquets op de '6', zag Xavi hier lang geen heil in. Na enkele mindere optredens van Busquets, onder andere tegen Inter Milan in de Champions League (3-3), ging de oefenmeester echter toch overstag. 

Afgelopen donderdag mocht Frenkie in het duel tegen Villareal ook al op die positie plaatsnemen en de Nederlander deed dat niet zonder succes. In de 3-0 overwinning blonk de middenvelder uit, waardoor hij op vele positieve kritieken in de Spaanse media kon rekenen. Collega Gavi won recentelijk de Kopa trofee voor de beste speler onder de 21 jaar. Hij volgde daarmee voorganger Pedri op, waarmee hij samen met Frenkie vandaag dus het middenveld vormt.

Barcelona bezet momenteel de tweede plaats in La Liga. De ploeg van Xavi heeft een achterstand van zes punten op koploper Real Madrid, met een wedstrijd minder gespeeld. Athletic staat momenteel zesde, maar wist al drie wedstrijden niet meer te winnen. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in het Spotify Camp Nou.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen