Sevilla ontslaat Lopetegui bijna meteen na laatste fluitsignaal

5 oktober 2022, 23:34
Foto: © ProShots

Julen Lopetegui is niet langer de trainer van Sevilla. De Spaanse club heeft hem slechts een half uur na de nederlaag tegen Borussia Dortmund (1-4) op straat gezet.

Het ontslag van Lopetegui hing al in de lucht. Spaanse media meldden eerder deze week dat de wedstrijd tegen Dortmund de laatste van de trainer in dienst van Sevilla zou zijn, ongeacht het resultaat. Lopetegui is ontslagen omdat de resultaten dit seizoen flink tegenvallen.

Waar Sevilla de afgelopen drie seizoenen onder Lopetegui op de vierde plaats in de Spaanse competitie eindigde, staat de Andalusische club nu slechts zeventiende. In de Champions League lijkt het behalen van de derde plaats en daarmee doorstromen naar de knock-outfase van de Europa League het hoogst haalbare.

Opvolger

Het gaat naar verwachting niet lang duren voordat Sevilla de opvolger van Lopetegui presenteert. Dat wordt Jorge Sampaoli, die in het seizoen 2016/17 eerder werkzaam voor de club was. De Argentijnse trainer gaat bij Sevilla samenwerken met onder meer Karim Rekik, Nemanja Gudelj, Jesús Corona en Kasper Dolberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen