Ten Hag en United morele winnaar na doelpunt in minuut 94

22 oktober 2022, 20:27   Bijgewerkt: 22 oktober 2022, 22:03

De Engelse kraker tussen Chelsea en Manchester United is zaterdagavond op spectaculaire wijze geëindigd. In een wedstrijd waarin kansen schaars waren en lange tijd niet werd gescoord, leek Jorginho met een benutte strafschop de matchwinner te worden. Diep in blessuretijd knokte de ploeg van trainer Erik ten Hag zich via Casemiro echter terug tot 1-1.

Manchester United leefde na de knappe 2-0 zege op Tottenham Hotspur met vertrouwen toe naar de tweede topwedstrijd in vier dagen tijd. In de selectie van de ploeg van trainer Erik ten Hag ontbrak Cristiano Ronaldo, die een disciplinaire straf uitzat. De Portugese ster werd deze week verbannen omdat hij in de slotfase van de wedstrijd tegen Spurs weigerde in te vallen en vervolgens voortijdig de catacomben opzocht.

Met één wijziging (Christian Eriksen voor Fred) begon Manchester United aan de wedstrijd in Londen. Saai was de eerste helft niet, maar wat kansen betreft gebeurde er vrij weinig. Antony was het dichtst bij een doelpunt. Zijn schot vlak voor rust zeilde naast. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet: beide teams wilden wel, maar zowel Kepa Arrizabalaga als David De Gea kreeg niet al te veel te doen. Trevoh Chalobah stichtte met een kopbal op de lat nog het meeste gevaar.

De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar leek er wel een te krijgen toen Stuart Attwell vijf minuten voor tijd de bal op de stip legde nadat Armando Broja in het strafschopgebied werd vastgehouden door Scott McTominay. Penaltyspecialist Jorginho maakte vervolgens geen fout vanaf elf meter. Manchester United gooide de handdoek niet in de ring en kreeg in blessuretijd loon naar werken. Een machtige kopbal van Casemiro stuiterde via de vingertoppen van Kepa in het doel. Attwell kreeg op zijn horloge de bevestiging dat de bal de doellijn daadwerkelijk had gepasseerd.

Het verschil tussen Chelsea en Manchester United blijft door het gelijkspel onveranderd: één punt in het voordeel van de Londenaren. Hoewel de bezoekers met een goed gevoel van het veld stapten, voltrok zich voor een speler van de ploeg van Ten Hag een persoonlijk drama. Raphaël Varane liep tien minuten na rust een hamstringblessure op en verliet in tranen het veld. De emotionele reactie van Varane belooft weinig goeds richting het WK in Qatar, dat over een maand begint.