Ten Hag grijpt keihard in: Cristiano Ronaldo gestraft na incident

20 oktober 2022, 18:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo (37) is door manager Erik ten Hag hard gestraft voor zijn actie afgelopen woensdag. De aanvaller verliet zonder toestemming voortijdig het stadion tegen Tottenham Hotspur in de Premier League en zit komend weekend om die reden niet bij de selectie voor het duel met Chelsea. 'Ronaldo zal geen deel uitmaken voor de selectie van dit weekend', staat te lezen in een statement.

Dat heeft Manchester United donderdag naar buiten gebracht. Daarmee is Ten Hag onverbiddelijk voor de Portugees, die niet alleen naar binnen ging terwijl de wedstrijd nog bezig was, maar ook voor het einde van het duel nog in de auto richting huis zat. Daardoor zit hij niet bij de wedstrijdselectie van Manchester United en moet hij de komende tijd alleen trainen. 'De rest van selectie traint eensgezind richting het duel van Chelsea.' 

Daarmee heeft Ten Hag een heel duidelijk statement gemaakt richting Ronaldo, die aan het begin van dit seizoen al later aansloot vanwege privé-omstandigheden en ook wel vaker over de tong ging met bepaalde acties. Ook in de voorbereiding verliet hij al een keer het stadion voortijdig, ook toen gaf Ten Hag aan dat zoiets bij hem niet geaccepteerd wordt. Destijds heeft hij het bij een vermaning gelaten, ditmaal is er dus wel een forse straf.

Want hiermee is de Portugees in de ogen van Ten Hag duidelijk een grens over gegaan en heeft de manager ingegrepen: dit is voor hem niet acceptabel. De komende dagen traint Ronaldo individueel en zal hij geen deel uitmaken van de selectie. Of en wanneer hij weer welkom is bij de eerste selectie van The Red Devils, wordt niet gecommuniceerd door de Engelse grootmacht. Zonder Tottenham Hotspur won Manchester United overigens met 2-0 van de topclub. 

Lees ookOpmerkelijk harde kritiek op keuzes van Ten Hag: "Verbijsterend"

Komend weekend wacht voor United de Premier League-kraker tegen Chelsea. Als de ploeg van Ten Hag er opnieuw in slaagt om een topper te winnen, wat hij eerder deed tegen Liverpool, Arsenal en dus de Spurs, dan komt Manchester United de top-vier binnen. Dit seizoen kwam Ronaldo tot twaalf optredens onder Ten Hag, het meerendeel als invaller. Daarin kwam hij tot twee doelpunten en één assist, waarmee hij zich nog niet in de basis heeft kunnen spelen.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De enige juiste beslissing. Zijn ploeggenoten zetten een geweldige prestatie neer, maar meneer Ronaldo trekt de aandacht op een negatieve manier naar hem toe.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen