United sloopt Tottenham, Antony krijgt publiek op de banken

19 oktober 2022, 23:08

Manchester United heeft woensdagavond op overtuigende wijze afgerekend met Tottenham Hotspur. De ploeg van Erik ten Hag speelde de zure nasmaak van het teleurstellende gelijkspel tegen Newcastle United volledig van zich af en won met 2-0. Daarmee was Manchester United eigenlijk nog mild voor de tegenstander uit Londen.

Ten Hag wijzigde zijn basiself op één plek ten opzichte van het thuisduel met Newcastle United. Marcus Rashford keerde terug in de opstelling, wat ten koste ging van Cristiano Ronaldo. Ook Tyrell Malacia moest genoegen nemen met een reserverol. Antony had wél een basisplaats. De Braziliaan scoorde al tegen Arsenal en Manchester City en had het vanavond bij vlagen opnieuw op zijn heupen (zie video hieronder). Manchester United maakte sowieso een goede indruk. De ploeg van Ten Hag liet echter na een haar vele kansen om te zetten in een doelpunt.

Daardoor leefde Tottenham Hotspur nog bij de start van de tweede helft. En dat hadden de Londenaren te danken aan hun doelman. Hugo Lloris stond uitstekend te keepen en voorkwam in het eerste bedrijf dat onder meer Fred en Bruno Fernandes tot scoren kwamen. Voor Fred was er sowieso een opvallende rol weggelegd. De Braziliaanse middenvelder schoot voor de pauze even vaak als Tottenham Hotspur. Vlak na de rust was het eindelijk raak. Fred nam het doel van Lloris opnieuw onder vuur en ditmaal verdween de bal via een Tottenham-verdediger in het net.

Het gaf de thuisploeg vleugels. Manchester United bleef goed voetballen en veel kansen creëren. Tottenham Hotspur stelde daar weinig tegenover. De tweede treffer voor Manchester United was onvermijdelijk en die viel dan ook twintig minuten voor tijd: Bruno Fernandes krulde de bal fraai in de verre hoek. De Portugees dacht de thuisploeg ook op 3-0 te zetten, maar zijn tweede treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Het mocht de pret echter niet drukken voor de ploeg van Ten Hag. Zijn ploeg speelde misschien wel de beste wedstrijd sinds zijn aanstelling op Old Trafford.

Volgende kraker in aantocht

Dankzij de overwinning komt Manchester United op negentien punten uit tien wedstrijden. De achterstand op Tottenham Hotspur, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld, bedraagt nu nog slechts vier punten. Komend weekeinde kunnen Ten Hag en zijn manschappen de felbegeerde top-vier binnendringen. Dan moeten ze zaterdagavond wel winnen bij Chelsea. Het verschil tussen Chelsea en Manchester United bedraagt momenteel één punt in het voordeel van de Londenaren, die vanavond tegen Brentford bleven steken op een 0-0 gelijkspel.