Van Bommel kan vormdip niet verklaren: "We spelen nu juist beter"

31 oktober 2022, 15:20   Bijgewerkt: 31 oktober 2022, 15:25

Mark van Bommel maakt als trainer van Antwerp FC momenteel zijn eerste mindere fase door. Zijn ploeg verspeelde lange tijd geen enkel punt in de Belgische competitie, maar van de laatste zes wedstrijden verloor het er vier. Na de nieuwe nederlaag van zondagavond, 1-0 tegen Charleroi, vond de trainer het lastig om die vormdip te verklaren.

"Het is vreemd", begon Van Bommel in gesprek met Het Laatste Nieuws. "We spelen beter dan in het begin van het seizoen, maar zijn nu minder efficiënt. Als we deze wedstrijd tegen Charleroi tien keer spelen, winnen we acht keer en spelen we één keer gelijk. En nu verliezen we 'm dus."

Toch was het niet de eerste keer dat dat gebrek aan efficiëntie de ploeg opbrak. "Dat is een verhaal van de laatste weken. Het vreemde is dat we de afgelopen weken al een paar keer beter hebben gevoetbald dan in het begin van het seizoen, toen we 27 van de 27 punten pakten. Toen vlogen de ballen er vlotter in dan nu. De laatste weken is het vaak 'net niet'. Waar dat aan ligt? Sommige dingen in het voetbal zijn gewoon niet te verklaren."

Inmiddels is Antwerp weggezakt naar de tweede plek op de ranglijst, met een afstand van liefst zeven punten op koploper KRC Genk. "Of ik me zorgen maak? Natuurlijk, want we winnen niet. En tegelijkertijd ook niet, want ik vind dat we qua spel op de goede weg zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de efficiëntie en de resultaten wel terug zullen komen als we zo blijven voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga je koffers maar pakken Bommeltje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen