Zeldzame goal De Vrij bij Inter; invaller Lang redt Club Brugge

29 oktober 2022, 22:41
Zeldzame goal De Vrij bij Inter; invaller Lang redt Club Brugge

Internazionale had zaterdagavond zoals te verwachten geen enkele moeite met degradatiekandidaat Sampdoria. Stefan de Vrij wist de ban al na twintig minuten te breken, waarna zijn ploeg uitliep tot een zege van 3-0. Voor de Oranje-international was het zijn eerste goal in de Serie A sinds begin januari 2021. 

De Vrij zat eerder deze week nog op de bank in het Champions League-duel tegen Viktoria Plzen (4-0), maar stond tegen Sampdoria gewoon weer aan de aftrap. Dat gold ook voor landgenoot Denzel Dumfries, van wie dat wel nog even de vraag was. In de warming-up kwam hij namelijk in botsing met teamgenoot Milan Skriniar, waar de ex-PSV'er veel last van leek te hebben. Hij werd echter opgelapt en kon toch gewoon starten.

Zo zag Dumfries hoe De Vrij halverwege de eerste helft uit een hoekschop van Hakan Calhanoglu knap raak kopte en de score opende. Kort voor rust verdubbelde Nicolo Barella die voorsprong met een fantastische knal die doelman Emil Audero opnieuw te machtig was. Met opnieuw een knap afstandsschot - dit keer van Joaquin Correa - werd het een kwartier voor tijd ook nog 3-0. Daarmee was de zege voor Inter definitief over en klom het op de ranglijst naar plek vijf. 

Club Brugge - KV Oostende 4-2

Ook het Club Brugge van Noa Lang en Björn Meijer leek een makkelijke avond tegemoet te gaan. De nummer drie van België nam het namelijk op tegen Oostende, de nummer veertien. Tegen de tijd dat beide ploegen de kleedkamers opzochten voor de rust leek het al helemaal niet meer fout te kunnen gaan, nadat Hans Vanaken en Ferran Jutgla al voor een 2-0 voorsprong hadden gezorgd. Dat alles zag Lang overigens vanaf de kant aan. Na zijn basisplaats tegen FC Porto (0-4 verlies) van afgelopen woensdag was hij nu weer terugverwezen naar de bank.

Lang kwam uiteindelijk binnen de lijnen halverwege de tweede helft, die een stuk spannender verliep dan de eerste. Dat begon al kort na rust, toen Jutgla van elf meter verzuimde om de 3-0 binnen te schieten. Kort daarna was het via de Schotse aanvaller Fraser Hornby aan de andere kant wel raak, en nog eens acht minuten later liet diezelfde Hornby zien hoe je een strafschop wél moet benutten. 

Het stond dus weer 2-2 en Club kon weer van voor af aan beginnen. Als invaller mocht Lang zijn ploeg daarbij helpen, wat hij vrijwel direct deed. Hij versierde namelijk een strafschop, die Jutgla dit keer aan Casper Nielsen liet. De Deen miste zijn eerste inzet maar schoot uit de rebound alsnog raak. In minuut tachtig lukte het via Lang om de wedstrijd helemaal te beslissen. Een voorzet van de Nederlander leidde een eigen doelpunt van Fanos Katelaris in. Zo won Club Brugge dankzij de invaller met 4-2.  

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen