Belgische oud-PSV'er keihard over Oranje 'zonder glans'

30 november 2022, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tussen 1996 en 1998 kwam de Belg Marc Degryse (57) tot 40 Eredivisie-wedstrijden voor PSV. Tegenwoordig duidt de voormalige aanvaller het mondiale voetbal voor de lezers van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. In zijn column van woensdag heeft Degryse hard uitgehaald naar het Nederlands elftal. 

'Wat is er gebeurd met Oranje als reclame voor het voetbal?', vraagt Degryse zich hardop af. 'Ze zijn zonder glans, zonder één echt goede wedstrijd gespeeld te hebben en met het nodige geluk door naar de knock-outfase.' Het spel van Nederland doet hij af als 'puur resultaatvoetbal'. 

Degryse verwacht dan ook niet dat Nederland een serieuze kans maakt om in Qatar de wereldtitel binnen te slepen. 'Louis van Gaal denkt dat we allemaal nog in Sinterklaas geloven', schrijft Degryse. 'Hij probeert ons wijs te maken dat Nederland wereldkampioen kan worden', verduidelijkt hij. Om vervolgens resoluut te stellen dat de Nederlandse bondscoach daarin ongelijk heeft: 'Écht niet hoor.' 

Tegen de Verenigde Staten ziet Degryse Oranje nog wel verder komen, maar daarna zou Argentinië zomaar de tegenstander in de kwartfinale kunnen zijn. 'Zodra ze een echt voetballand treffen, gaan ze eruit en is het ballonnetje van Louis doorgeprikt', voorspelt Degryse. Woensdag wordt bekend welke landen zich in groep C zullen plaatsen voor de achtste finales en daarmee mogelijk op het pad van Oranje terecht zullen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik voorspel dat Belgie het ook niet gaat worden

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een middelmatige Belgische voetballer die héééél lang geleden een paar jaar in NL heeft gespeeld heeft in een Belgische krant iets geroepen over het Nederlands Elftal. En dan gaat FCUpdate dat hier posten. Wat voegt die man nou in vredesnaam toe zeg??? Wat een flutbericht.

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat de Belgen zich eerst nog maar een plaatsen, manneken!

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Marc snapt het.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen