'Frankrijk heeft opvolger Deschamps na het WK al klaarstaan'

22 november 2022, 18:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zinedine Zidane staat op het punt om Didier Deschamps op te volgen als bondscoach van Frankrijk. Dat meldt Mundo Deportivo dinsdagmiddag op basis van enkele bronnen. Na afloop van het WK in Qatar zal Zidane naar verluidt in januari van 2023 tekenen als coach van Les Blues.

Voor Zidane wordt het zijn eerste klus als bondscoach. De 108-voudig international van Frankrijk, die in totaal 31 keer trefzeker was voor zijn nationale ploeg, stond tot dusver als trainer alleen onder contract bij Real Madrid. Met de Koninklijke wist Zidane in 2016 in zijn eerste jaar als trainer meteen de Champions League te winnen, wat hem ook in 2017 en 2018 zou lukken. Hierna nam Zidane ruim een jaar pauze als trainer, om tussen 2019 en 2021 weer trainer te worden van Real.

Met zijn prestaties in Madrid maakte Zidane als trainer veel indruk, waardoor de geruchten in Frankrijk al langer rond gingen. Huidig bondscoach Deschamps was in 2018 weliswaar succesvol met Les Blues door het WK in Rusland te winnen, maar voetballend behoort Frankrijk, ondanks een overweldigende kwaliteit binnen de selectie, al jaren niet meer tot de wereldtop. Met de komst van Zidane hoopt Frankrijk weer sprankelend voetbal te kunnen laten zien.

Zidane wil kunstje herhalen als trainer

Als speler was Zidane met de nationale ploeg van Frankrijk zelf ook succesvol. In 1998 won Zidane het WK in eigen land en was hij twee keer trefzeker in de finale tegen Brazilië (3-0). Twee jaar later won hij met Frankrijk ook het EK in België en werd Zidane tevens verkozen als speler van het toernooi. Als bondscoach hoopt Zidane nu dus zijn prestaties als speler te evenaren, waarmee hij naar verwachting mag beginnen op het EK in Duitsland in 2024.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen