Heerlijke treffer Casemiro helpt Brazilië aan ontsnapping op WK

28 november 2022, 18:57
Heerlijke treffer Casemiro helpt Brazilië aan ontsnapping op WK

Brazilië heeft ook hun tweede wedstrijd van het WK winnend afgesloten en is daarmee al zeker van de volgende ronde. Zwitserland bood de Seleção lang een pittige pot, maar een late treffer van Casemiro deed ze toch de das om: 1-0. Na Frankrijk heeft Brazilië zich dus als tweede geplaatst voor de achtste finales.

Beide ploegen wonnen hun eerste duel op dit WK en Kameroen en Servië speelden eerder op deze speeldag gelijk (3-3), waardoor de winnaar van dit duel al zeker zou zijn van een plek in de volgende ronde. Titelfavoriet Brazilië wilde dit maar al te graag klaarspelen, maar moest dit wel doen zonder sterspeler Neymar (enkelblessure). Ze waren echter gewaarschuwd, want tegenstander Zwitserland haalde op het EK in 2021 ten koste van Frankrijk de kwartfinale en Spanje kwam daarin pas na strafschoppen langs de stugge ploeg.

Een overwinning werd de Seleção dus niet zomaar gegeven en dat bleek in de openingsfase, waar Zwitserland fel druk zette en Brazilië er maar moeilijk doorheen kwam. Halverwege het eerste bedrijf kwamen ze toch een beetje los en werd het voor de Zwitsers steeds moeilijker om van hun eigen helft af te komen. Toch kwamen ze, op een kans van Vinicius Junior na, nauwelijks echt in gevaar en dus stond de brilstand in de rust nog op het scorebord.

In de tweede helft was het Zwitserland dat sterker begon en druk uitoefende op de Braziliaanse defensie. Lang leken de Zwitsers op weg naar een uitstekend resultaat en misschien zelfs wel een overwinning. Na ruim een uur spelen leek Vinicius de 1-0 te maken, waar het niet dat zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Richarlison eerder in de aanval. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat Casemiro vlak voor tijd ineens opdook in de zestien. Hij haalde snoeihard uit, vond daarmee de verre hoek en liet Yann Sommer kansloos: 1-0.

In de slotfase kwam er geen verandering meer in deze score en dus zetten de Brazilianen deze moeilijke pot toch in winst om. Daarmee zijn ze, net als Frankrijk, nu al verzekerd van de volgende ronde en kunnen ze de eerste plaats in de poule tegen Kameroen met op zijn minst een gelijkspel veilig stellen.

Man of the Match: Casemiro

Reacties

Schoonhoven
Link gekopieerd!
avatar

Ik mag aannemen dat de Zwitserse trainer de schuld op zich neemt. Wat een bespottelijke wissels.

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Zo jammer voor Zwitserland. Ik had Brazilië graag zien verliezen.

Charvalanta
Link gekopieerd!
avatar

alle europeanen wensen dat , maar zonder brasil is er geen jugo bonito

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Dat maakt me niet zoveel uit :)

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Ik zie liever brazilie dan al die landen die de bus parkeren .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen