Opvallend: Frankrijk roept géén vervanger voor Benzema op

20 november 2022, 12:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk moet het dit WK doen zonder topspits Karim Benzema. De spits van Real Madrid heeft op de tweede training een spierscheuring op en is een aantal weken uitgeschakeld. Opvallend genoeg heeft bondscoach Didier Deschamps er echter voor gekozen om geen vervanger opgeroepen voor de Ballon d'Or winnaar.

Op het moment dat duidelijk werd dat Benzema niet zou kunnen spelen op het WK werd er al flink gespeculeerd over een eventuele vervanger van de spits. Onder meer Wissam Ben Yedder, Moussa Diaby en zelfs de optie om een verdediger op te roepen in de vorm van Lucas Digne behoorden tot de mogelijkheden. Zondagmiddag is echter gebleken dat Deschamps er voor kiest om aan zijn huidige selectie vast te houden. 

Deschamps vindt dat zijn selectie goed staat op deze manier en een extra toevoeging is dus onnodig volgens hem. "Er komt niemand bij. Waarom niet? Omdat ik dat heb besloten", vertelde Deschamps zondagmiddag aan Téléfoot. Deze keuze is extra opvallend, omdat Benzema zelf eerder aangaf zijn plek in de selectie af te staan voor iemand die "de ploeg kan helpen goed te presteren op dit WK".

Benzema reageert

Benzema zelf heeft inmiddels reageert op zijn afwezigheid op het WK. Op Instagram heeft de Fransman laten weten hoe het met hem gaat. "Mijn verstand zegt dat ik mijn plaats moet afstaan aan iemand die ervoor kan zorgen dat onze selectie een goed WK kan spelen. Bedankt voor alle steun", aldus Benzema. Frankrijk komt aankomende dinsdag voor het eerst in actie op het WK, dan nemen Les Bleus het op tegen Australië.

Lees ook: Benzema verlaat WK-kamp Frankrijk

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen