Pijnlijk: kijkcijfers Oranje kelderen naar historisch dieptepunt

30 november 2022, 10:18   Bijgewerkt: 30 november 2022, 10:24

Het Nederlands elftal trekt voorlopig bijzonder weinig aandacht. Slechts 3,8 miljoen mensen keken dinsdagmiddag naar de derde groepswedstrijd op het WK voetbal tussen Oranje en Qatar (2-0 overwinning). Nog nooit waren de kijkcijfers van een WK-duel deze eeuw zo laag.

Er is sinds de eeuwwisseling zelfs nog nooit een wedstrijd op een EK én WK geweest met zulke lage kijkcijfers als het duel met Qatar. Het derde groepsduel trok minder kijkers dan de openingswedstrijd van Nederland tegen Senegal. Voor dat affiche namen nog 4,3 miljoen supporters plaats voor de buis. Desondanks was het duel van dinsdagavond het best bekeken programma van de dag.

Een reden voor de lage kijkcijfers kan zijn dat het Nederlands elftal op een voor veel mensen ongunstige tijd in actie kwam. Oranje speelde al om 16.00 uur, op het moment dat er nog veel mensen aan het werk waren. Ook de locatie van het toernooi kan een rol spelen in de kijkcijfers. Veel mensen gaven voorafgaand aan het toernooi aan het WK te boycotten vanwege de mensenrechtensituatie in Qatar.

In de achtste finales neemt Oranje het op tegen de Verenigde Staten. Dat duel wordt zaterdag om 16.00 uur afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik was gewoon blij dat ik moest werken .

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel mensen hebben volgens mij ofwel thuisgewerkt, ofwel op kantoor gekeken. Bij ons werd de wedstrijd vanaf 16:00 uitgezonden op groot scherm en toen ik om 17:30 de weg op ging (ik kijk dit WK niet) was het een stuk rustiger dan normaal. Ik was met 35 minuten op m'n plaats van bestemming terwijl ik een stuk rustiger reed door de mist (zeker binnendoor), terwijl ik er normaal gesproken een uur over doe.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is te verwachten dat het verlangen om Oranje te zien spelen daalt. Het spel van Oranje is niet om aan te gluren, kijk liever naar de inzet, de motivatie, de snelheid van de B-Ploeg Iran dan naar die oude vermoeide Oranjekakkers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen