Schmidt blijkt niet te stoppen in Portugal; ook Estoril aan zegekar

6 november 2022, 23:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Benfica heeft zondagavond andermaal drie punten gepakt in de Portugese Primeira Liga. De topclub uit Lissabon had geen kind aan middenmoter Estoril, dat werd getrakteerd op een dikke 1-5 nederlaag. Benfica is dit seizoen nog altijd ongeslagen onder leiding van trainer Roger Schmidt.

In het Estádio António Coimbra da Mota was al snel duidelijk dat er voor Benfica geen wolkje een lucht was. Halverwege stond de ploeg van Schmidt namelijk al op een 0-3 voorsprong. Petar Musa had na 25 minuten de score geopend en zag ploeggenoot Antonio Silva vervolgens de show stelen. De 19-jarige verdediger was in de eerste helft ook twee keer trefzeker.

Benfica nam in de tweede helft was gas terug. De aanwezige fans van de gasten werden vervolgens nog op twee doelpunten getrakteerd. Joao Mario maakte er 0-4 van en verdediger Mihailo Ristic leek de eindstand op 0-5 te bepalen. De thuisploeg redde in de blessuretijd dankzij Sergio Andrade nog enigszins de eer, al was de 1-5 slechts een klein doekje voor het bloeden.

Benfica dendert door op alle podia

Schmidt is met zijn Benfica na elf wedstrijden de trotse koploper van Portugal. De grootmacht pakte al 31 punten en speelde dus pas een keer gelijk in competitieverband. Het verschil met achtervolger FC Porto is vijf punten, maar die club heeft een duel meer gespeeld. Ook in de Champions League en de Portugese bekertoernooien is Benfica nog ongeslagen.