Senegal haalt opgelucht adem: Mané tóch mee naar WK in Qatar

11 november 2022, 11:46

De kans is groot dat het Nederlands elftal op maandag 21 november tóch tegenover Sadio Mané staat. De aanvaller viel dinsdagavond geblesseerd uit bij Bayern München en gevreesd werd dat hij het WK in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan. Maar dat is niet het geval. Mané behoort 'gewoon' tot de 26-koppige WK-selectie van het West-Afrikaanse land. 

Voor Bayern München stond er in de laatste week voor de interlandbreak nog een belangrijk tweeluik op het programma. De Duitse grootmacht speelde dinsdagavond thuis tegen Werder Bremen en zaterdag wacht nog een bezoek aan Schalke 04. Waar de Senegalese voetballiefhebbers hadden gehoopt dat Mané niet meer in actie zou komen, had de aanvaller in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen 'gewoon' een basisplaats. Mané moest zich echter al na twintig minuten noodgedwongen laten vervangen. De sterspeler van Bayern München en Senegal kreeg een schop tegen zijn been, waardoor hij niet verder kon. 

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann kon na afloop nog niet veel zeggen over de ernst van de blessure, maar assistent-trainer Dino Toppmöller wekte de indruk dat het WK niet in gevaar zou komen. L'Équipe had echter andere informatie. Volgens de Franse sportkrant had Mané een peesblessure opgelopen en zou hij weken aan de kant staan, waardoor hij het WK in Qatar zou moeten laten schieten. Maar daar blijkt dus niets van waar. Bondscoach Aliou Cissé heeft zijn vedette gewoon opgenomen in zijn WK-selectie. Senegal opent het WK op 21 november met de groepswedstrijd tegen Oranje. Daarna nemen de Afrikanen het op tegen achtereenvolgend Qatar en Ecuador. 

Andere bekende namen in de WK-selectie van Senegal zijn Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly en Idrissa Gana Gueye. Mendy was in het seizoen 2020/2021 nog de grote uitblinker bij Chelsea, dat ten koste van Manchester City de Champions League won. Koulibaly maakte afgelopen zomer de overstap van Napoli naar Chelsea. Senegal zal zich in Qatar opnieuw van zijn beste kant willen laten zien. Begin dit kalenderjaar legde de ploeg van Cissé nog beslag op de eindzege van de Afrika Cup. In de finale was Senegal na strafschoppen te sterk voor Egypte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen