"Van Marwijk is de beste bondscoach geweest, niet Van Gaal"

19 november 2022, 11:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal is niet bang om de ambitie uit te spreken om wereldkampioen te worden met Oranje. Als dat hem lukt, zal hij in zijn laatste termijn ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als de beste bondscoach die Nederland ooit gehad heeft. Die status heeft hij nu nog niet, stelt Ruud Gullit

"Ja, hij is wel de juiste man voor dit moment", was Gullit duidelijk in gesprek met De Telegraaf. "Van Gaal wil het voor zichzelf heel goed afmaken. Dit moet voor hem de juiste afsluiting van zijn loopbaan als coach worden. Ik denk ook dat Van Gaal een geweldige trainer is voor zo'n groep. Ik kan alleen niet overweg met hoe hij de dingen brengt en met het toe-eigenen van prestaties. Daar denk ik anders over."

"Dan heb ik meer met Bert van Marwijk", trok Gullit de vergelijking met de bondscoach die Oranje op het WK van 2010 in Zuid-Afrika naar de finale loodste. "Die deed dat totaal niet, terwijl hij veel grotere prestaties heeft geleverd als bondscoach van Nederland. Die heeft ons naar een WK-finale gebracht, dus dat is gewoon de beste bondscoach geweest."

Systemen

Gullit denkt wel dat Van Gaal sinds zijn vorige termijn als bondscoach belangrijke ervaringen heeft opgedaan. Zo ontdekte hij bij Manchester United dat het 3-5-2-systeem waar hij groot voorstander van is, niet altijd werkt. "Hij heeft gezien dat het niet altijd kan zoals hij wil. Hij dacht dat hij het kon meenemen naar Manchester, maar daar had hij een heel andere groep. Het is niet het systeem, maar het team dat wedstrijden wint."

"En binnen dat team moet het individu het doen voor jou als trainer. Het is zijn taak om er met een aantal individuele talenten een team van te maken. Als dat met het ene systeem niet lukt, moet hij terug naar de tekentafel", stelde de oud-international tot slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen