Álvarez in tranen na uitschakeling: "We moeten kogels opvangen"

1 december 2022, 08:32

Edson Álvarez liet woensdagavond na de uitschakeling van Mexico op het WK zijn emoties de vrije loop. De middenvelder van Ajax sloot het toernooi wel af met een overwinning, maar dat was niet voldoende om de groepsfase te overleven. Dat kwam na afloop hard aan bij de 60-voudig international.

Mexico kreeg in de laatste groepswedstrijd tegen Saudi-Arabië genoeg kansen om dik te winnen. De 1-2 zege was uiteindelijk niet genoeg om boven Polen te eindigen. "Ik wil de supporters graag mijn verontschuldigingen aanbieden", vertelde Álvarez na de wedstrijd in tranen voor de camera van het Mexicaanse medium TUDN. "De fans hebben ons geweldig gesteund. Dat was niet alleen op het veld, maar eigenlijk in alles."

Lees ook: Mexico neemt na WK-debacle afscheid van bondscoach Martino

De uitschakeling komt hard aan in Mexico. De nationale ploeg was de afgelopen zeven WK's steeds nog van de partij in de knockout-fase. "Dit is echt een harde klap voor ons, er zijn gewoon geen woorden voor. We zijn deze wedstrijd vanaf de eerste minuut op zoek gegaan naar doelpunten, maar het lukte niet. Dit is een bittere pil. Wij moeten bereid zijn om kogels op te vangen om ons land naar de volgende ronde te helpen."

Mexico op doelsaldo achter Polen

Op de laatste speeldag van groep C won Mexico zelf met 1-2 van Saudi-Arabië. Polen verloor met 0-2 van Argentinië en gaat op basis van doelsaldo naar de achtste finales. Álvarez weet waar de Mexicanen het hebben laten liggen. "Wij hadden gewoon van Polen moeten winnen, dat was voor ons het beste scenario. Nu kwam alles aan op deze laatste wedstrijd. Dat zorgt voor een vieze smaak in mijn mond." Mexico speelde met 0-0 gelijk tegen Polen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen