Been oppert wijziging bij Oranje in opstelling voor kwartfinale

9 december 2022, 12:40   Bijgewerkt: 9 december 2022, 12:53

Mario Been zou Steven Berghuis een basisplaats geven tegen Argentinië. De linkspoot van Ajax begon het wereldkampioenschap in Qatar nog als basisspeler, maar raakte al snel zijn plek kwijt. De laatste duels stond Davy Klaassen opgesteld als nummer tien.

"Ik denk dat de sleutel ligt bij dat we moeten gaan voetballen", vertelde Been bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik ga er vanuit dat Argentinië zich niet aan gaat passen aan ons en dat ze hun eigen systeem houden. Daar liggen enorm veel mogelijkheden en ruimtes. De backs van Oranje waren tijdens de vorige wedstrijd enorm belangrijk toen ze tegen een viermansdefensie speelden."

Om aan het voetballen te komen, zou Been een wijziging in het elftal doorvoeren. "Ik zou met Cody Gakpo en Memphis Depay in de spits spelen, met Steven Berghuis daarachter. Hij heeft zoveel kwaliteiten. Tussen de linies zullen er veel ruimtes gaan liggen. Hij heeft een goede aanname, een goed schot en diepgang in zijn spel", is Been lyrisch.

In de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad is er echter geen plek ingeruimd voor Berghuis. Bondscoach Louis van Gaal lijkt in de kwartfinale te kiezen voor Cody Gakpo als nummer tien en Steven Bergwijn en Memphis Depay als aanvallers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen