Bizar 'ketting-incident' op WK: "Draagt toch ook geen zonnebril?"

5 december 2022, 08:55   Laatste update: 09:02

Didier Deschamps is niet te spreken over het gedrag van Jules Koundé. De verdediger van de nationale ploeg van Frankrijk kwam zondagavond door een opvallende reden in het nieuws. Hij droeg tijdens de wedstrijd tegen Polen namelijk een ketting en dat is niet toegestaan. Deschamps vindt dat niet professioneel.

In de 40e minuut werd het spel ineens even stilgelegd door scheidsrechter Jesus Valenzuela. Hij had namelijk geconstateerd dat Koundé tijdens de wedstrijd zijn ketting nog om had. Het is niet toegestaan om sieraden te dragen en dus greep de arbitrage in. Een staflid van de Fransen moest de ketting afdoen voordat de wedstrijd hervat kon worden. Dat maakte veel tongen los en ook Deschamps liet van zich horen.

Lees ook: Mbappé doorbreekt mediastilte en wil boete voor bond zelf betalen

"Ik vertelde hem dat hij geluk heeft gehad dat hij op dat moment niet voor mijn neus stond", aldus Deschamps na de wedstrijd op de persconferentie. "Het is voor spelers niet toegestaan om armbanden of kettingen te dragen. Je draagt toch ook geen zonnebril of horloge? Dat mag gewoon niet. Ik dacht eigenlijk dat hij het voor de wedstrijd al af zou doen. Maar blijkbaar is dat niet gebeurd, dat is onze schuld."

Frankrijk treft Engeland

De 24-jarige Koundé speelde tegen Polen zijn vijftiende interland namens Frankrijk. Dit WK staat de teller op drie wedstrijden, nadat hij de rechtsbackpositie overnam van de teleurstellende Benjamin Pavard. Frankrijk rekende zondagavond met 3-1 af met Polen en denderde zodoende door naar de kwartfinales van het WK in Qatar. Aanstaande zaterdag (20.00 uur) staat de kraker tegen Engeland op het programma.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen