Definitief: dit is de eindstand van de krankzinnige Groep E op WK

1 december 2022, 22:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Japan is officieel de groepswinnaar van Groep E met zes punten. De ploeg van Ritsu Doan won van Duitsland in de eerste speelronde en van Spanje in de laatste speelronde donderdagavond (2-1). Daardoor zijn ze met zes punten plots de nummer één boven Spanje. Zij houden Duitsland, dat in een krankzinnig duel afrekende met Costa Rica (2-4), onder zich op doelsaldo. 

Dat is de conclusie na een ongekende spannende speelronde, waarin heel de voetbalwereld meekeek naar de velden in Qatar. Virtueel hebben tijdens de duels Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica in de volgende ronde van het WK in Qatar gestaan, maar grijpt Duitsland uiteindelijk mis omdat het een minder goed doelsaldo heeft dan Spanje. Zij wonnen op de eerste speeldag met 7-0 van Costa Rica.

De Spanjaarden hadden Duitsland overigens mee kunnen nemen naar de volgende ronde, mits het gelijk had gemaakt tegen Japan. Dan had Duitsland met een goal alsnog als nummer twee doorgekund naar de volgende ronde, omdat Japan op doelsaldo nog wel in te halen was na de vierde Duitse goal van Niclas Füllkrug vlak voor tijd. Spanje scoorde echter niet meer, waardoor zij als nummer twee doorstromen naar de volgende ronde. Een Spaanse zege was voor Duitsland overigens ook genoeg geweest en bovendien kon Spanje kiezen wie het wilde in de volgende ronde: nummer één Marokko of nummer twee Kroatië. Het voordeel van dit scenario van Spanje is dat ze Brazilië in de kwartfinale ontlopen. 

Eindstand Groep E:

1. Japan: 6 punten, +1 goal

2. Spanje: 4 punten, +6 goals

3. Duitsland: 4 punten, +1 goals

4. Costa Rica: 3 punten, -7 goals

Costa Rica en Japan waren virtueel samen even door

Op het moment dat Costa Rica op voorsprong kwam tegen Duitsland (2-1) via Juan Vargas en Japan de leiding had tegen Spanje (2-1), stonden minder dan twintig minuten voor het einde virtueel Spanje en Duitsland op uitschakelen in Groep E. Japan was samen met Costa Rica met zes punten de koploper en was door het betere doelsaldo koploper. Spanje was in dat scenario virtuel met vier punten uitgeschakeld en Duitsland was met één schamel puntje de hekkensluiter. Na België gaat er met Duitsland opnieuw een topploeg naar huis, maar het is slechts één topland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zo zie je maar weer dat voetbal mooi kan zijn. Japan verrassend en Duitsland kan de koffers pakken. Het gaat me niks verbazen als NL zich zaterdag verslikt in USA.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat laatste dus

Kramer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zou Spanje niet met opzet hebben verloren? Die speelde als zoutzakken zeg. Die hadden natuurlijk nooit verwacht dat Duitsland achter zou komen, maar als Duitser had in hem er toch zelf in geschoten om ook de Spanjaarden naar huis te sturen.

larsk0
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Niks krankzinnigs aan, als je met een b-elftal speelt, is de kans een stuk groter dat je hem verliest en dan kun je dit als resultaat verwachten... Het enige krankzinnige is dat de coach van Spanje dat dus doet in deze situatie... en gewoon uitschakeling riskeert... mafkees...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen