Deschamps heeft verklaring voor verlies: "Minder energie door virus"

18 december 2022, 21:10

Didier Deschamps zag zijn elftal zondagavond na een harde strijd op strafschoppen de wereldtitel mislopen, maar dat had niet veel gescheeld. De bondscoach van Frankrijk zag Les Blues na een dramatische eerste helft, waarin Argentinië domineerde, volledig terug komen in de wedstrijd en de overwinning bijna binnen slepen. Deschamps zelf heeft echter wel een verklaring voor het zwakke begin van de Fransen.

De afgelopen week kwam namelijk het nieuws naar buiten dat meerdere spelers van Les Bleus getroffen waren door ziekte. Vanwege een verkoudheidsvirus waren Adrien Rabiot en Dayot Upamecano al afwezig in de halve finale tegen Marokko en ook onder meer Raphaël Varane en Kingsley Coman zouden vraagtekens zijn geweest in aanloop naar de finale tegen Argentinië. Wanneer gevraagd of het virus de prestatie van zijn elftal heeft beïnvloed, is Deschamps helder. "Het team heeft al een tijdje een lastige situatie moeten doorstaan en dat zou van invloed kunnen zijn geweest. We hadden een uur lang gewoon niet dezelfde energie."

Ook de arbitrage in de finale kwam er niet zonder opmerking vanaf. Met name over de penalty voor Argentinië die tot de openingstreffer van Lionel Messi leidde, was er veel te doen in de internationale media. "Ik zei voorafgaand aan de wedstrijd al dat Argentinië veel geluk heeft gehad." Van een FIFA-complot is er volgens de bondscoach echter geen sprake. "Ik wil niet zeggen dat ze zijn geholpen. In plaats daarvan wil ik ze vooral feliciteren."

Toekomst onzeker

Na de verloren finale is het nog niet duidelijk of Deschamps door zal gaan als bondscoach van Frankrijk. De Fransman vervult deze positie al sinds 2012 en wist in 2018 de wereldtitel wél binnen te slepen, maar inmiddels zou onder meer Zinedine Zidane genoemd worden als mogelijke opvolger van de 103-voudig international. Zelf wil Deschamps echter nog niks kwijt over zijn toekomst. "Ik heb een vergadering met de voorzitter van de FA begin volgend jaar en zal dit met hem bespreken. Als we hadden gewonnen, had ik hetzelfde gezegd," aldus Deschamps. 

Lees ook: Harde woorden in de rust van Deschamps: "We hebben totaal gefaald"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen