Fraai record voor Dani Alves, opsteker voor oud-Ajacied Antony

2 december 2022, 19:59
Fraai record voor Dani Alves, opsteker voor oud-Ajacied Antony

Dani Alves wordt de oudste veldspeler van Brazilië op een WK ooit. De rechtsachter staat in het duel met Kameroen aan de aftrap bij de Goddelijke Kanaries, dat door de al geplaatste status met behoorlijk wat andere namen verschijnt tegen Kameroen. Dat is goed nieuws voor oud-Ajacied Antony, die een basisplaats heeft gekregen.

Rechtsachter Alves draagt tegen Kameroen de aanvoerdersband en gaat, mits hij de warming-up goed doorstaat en de aftrap haalt, de oudste veldspeler worden op een wereldkampioenschap ooit voor het Zuid-Amerikaanse land boven Thiago Silva (38). De oudste speler op een WK ooit is Alves nog zeker niet, daarvoor moet hij nóg een WK door. Dat record is namelijk nog altijd in handen van Roger Milla, die in 1994 liefst 42 jaar en 288 dagen oud was.

Overigens is Dani Alves op dit moment niet eens de oudste veldspeler van dit wereldkampioenschap, want de Canadees Atiba Hutchinson kwam in actie met een leeftijd van 39 jaar en 288 dagen. Zelfs als Brazilië de finale zou halen en Alves mag in dat duel in actie komen, dan redt hij dat niet. Op dit moment is hij namelijk 'slechts' 39 jaar en 177 dagen oud.

Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Zwitserland zijn er op bijna alle posities in het elftal veranderingen doorgevoerd. Alleen Eder Militao heeft zijn plek in het elftal behouden. Dat is goed nieuws voor Antony, die in de eerste twee interlands op dit wereldkampioenschap slechts invaller was. Ditmaal start de oud-Ajacied voor het eerst aan de aftrap op een WK.

Opstelling Brazilië: Ederson; Dani Alves, Militao, Bremer, Alex Telles; Fabinho, Fred; Antony, Rodrygo, Martinelli; Gabriel Jesus

Opstelling Kameroen: Epassy; Fai, Tolo, Wooh, Ebosse; Ngamaleu, Anguissa, Kunde; Aboubakar, Choupo-Moting, Mbeumo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen