Harde woorden in de rust van Deschamps: "We hebben totaal gefaald"

18 december 2022, 17:36

Frankrijk beleeft tot dusver een WK-finale om snel te vergeten en kijkt bij rust tegen een terechte 2-0 achterstand aan. De ploeg van Didier Deschamps komt geen moment in het spel voor in het Lusail Iconic Stadion en daar is de bondscoach alles behalve tevreden mee. In de rust heeft hij namelijk harde woorden uitgesproken tegen het Franse mediaplatform TF1.

"We hebben totaal gefaald om in de eerste helft op te dagen", begon Deschamps. Frankrijk wist in de gehele eerste helft geen enkel schot op doel te creëren en verloor veel van de belangrijke duels, zo zag ook Deschamps. "We hadden hun intensiteit verwacht, maar we hadden noch de juiste houding, noch een goed antwoord op hun spel", aldus de coach.

Hoewel Deschamps de moed nog niet op geeft, verwacht de coach een moeizame tweede helft. "Het gaat veel van ons kosten om hun in de problemen te brengen en terug in de wedstrijd te komen. Zij zijn echt een WK-finale aan het spelen." 

Deschamps grijpt in met pijnlijke wissels

Buiten de twee doelpunten was er in de helft nog een opmerkelijk moment waar te nemen. In de 41e minuut greep Deschamps namelijk hard in nadat zijn ploeg vijf minuten eerder de 2-0 had geïncasseerd en wisselde hij twee keer vóór het rustsignaal. Zowel spits Olivier Giroud als Ousmane Dembélé, die de strafschop veroorzaakte waaruit de openingstreffer tot stand kwam, werden naar de kant gehaald voor Randal Kolo Muani en Marcus Thuram. 

Lees ook: Argentinië heer en meester: 'Frankrijk heeft Wout Weghorst nodig'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen